Ugniagesiai gelbėtojai moko vaikus saugaus elgesio vandenyje

2013-06-19, 11:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Visą vasarą šalies ugniagesiai gelbėtojai vaikus supažindins su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis, mokys, kaip elgtis vandenyje. Birželio – rugpjūčio mėnesiais valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai lankysis jaunųjų turistų, jūrų skautų, jaunųjų šaulių, geležinkelininkų, savanorystės, jaunųjų ugniagesių ir kitose vaikų poilsio stovyklose, siekdami sumažinti vaikų žūtis vandenyje ir propaguoti saugaus elgesio vandenyje žinias.

,,Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai daug dėmesio skiria vaikų saugumui. Labai svarbu parodyti vaikams, kaip jie turi elgtis vandenyje, paaiškinti, kokia grėsmė gali kilti dėl neatsargaus elgesio“,– teigia departamento direktorius Remigijus Baniulis. Taip pat jis linki vaikams būti atsargiems ir nesielgti nutrūktgalviškai, kad vasaros pramogos nesibaigtų skaudžiomis nelaimėmis.

Iki š. m. birželio 18 dienos ugniagesiai gelbėtojai iš įvairių vandens telkinių ištraukė 71 skenduolį, iš jų 4 vaikus. Praėjusiais metais buvo ištraukti 185 skenduoliai, iš jų 12 vaikų.

Praėjusį penktadienį Jūros upėje, ties Opstainio kaimu, esančiu Pagėgių savivaldybėje, narai ištraukė 2006 metais gimusio berniuko kūną. Gelbėtojai vaiko ieškojo dvi dienas. Beje, nuskendusių žmonių skaičius yra gerokai didesnis, nes, be ugniagesių, skenduolius ir skęstančiuosius iš vandens ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policijos pareigūnai, gyventojai.

www.vpgt.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24