Šeimos pasiryžusios apginti tikrąsias vertybes

2013-06-13, 08:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį sekmadienį Vilniaus Katedros aikštėje vyks šeimų mitingas. Tai reakcija į priimamus įstatymus, griaunančius šimtmečiais egzistavusios šeimos pamatus ir vertybes, rašo "Vakaro Žinios".

"Apginsime šeimą - išsaugosim Lietuvą!" - taip vadinasi pilietinė akcija, kurią rengia tradicinę šeimos sampratą palaikantys Lietuvos piliečiai. Sekmadienį planuoja rinktis šeimos su vaikais, jas palaikantys psichologai, muzikantai, įvairių asociacijų ir organizacijų nariai. Ši akcija kilo kaip reakcija į priimamus ar jau priimtus įstatymus, griaunančius iki šiol buvusią šeimos ir lyties sampratą.

Taip protestuojama prieš LR Seimui teikiamus Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projektus, svarstomą Europos Tarybos konvenciją "Dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos bei kovos su juo", kurioje įteisinama "socialinė lytis". Taip pat ir prieš slapta diegiamas "genderizmo" programas vaikų darželiuose bei planuojamas seksualinio švietimo programas mokyklose.

Akcija norima atkreipti dėmesį, jog dar yra darnių šeimų, Lietuvai auginančių vaikus ir norinčių, kad jų atžalos būtų ugdomos pagal tėvų vertybes. Pilietinėje akcijoje dalyvausiančio Lietuvos tėvų forumo atstovo Renaldo Jančiausko teigimu, Lietuvos šeimos darosi vis pilietiškesnės, o politikai "tiek sustabarėję, kad net tūkstančiai parašų ar tokios akcijos kaip ši jų storai odai nedaro įtakos ir jie nelabai kreipia dėmesį".

Bet, pasak jo, čia gal patys žmonės pajus bendrystės ir vienybės jausmą, kad jie nėra vieni ir gali kažką pakeisti. "Manau, kad su laiku tokių akcijų daugės ir jos įgaus didesnes apimtis. Valdžia juk tarnauja, kad užtikrintų visuomenės saugumą ir darną, o čia paradoksas: valdžia jos ne tik kad neužtikrina, bet dar ją griauna", - sakė R. Jančiauskas.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 n 2013-06-15 18:31
labai teisinga akcija... jei neiveikia mandagi diskusija gal veiks demonstracija...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24