Apie dokumentų klastojimą sostinės savivaldybėje arba kiek teisingumo teisme?

2016-03-30, 16:27
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
E. Stonkutė buvo premjero A. Kubiliaus patarėja įvairiais klausimais, tačiau jos anuomet kuruojamų sričių sąraše švietimo, kultūros ir sporto tikrai nėra E. Stonkutė buvo premjero A. Kubiliaus patarėja įvairiais klausimais, tačiau jos anuomet kuruojamų sričių sąraše švietimo, kultūros ir sporto tikrai nėra © L24 (Fot. Marian Paliuškevič)

Rytoj, kovo 31 d., Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinės bylą dėl konkurso, įvykusio į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus pareigas, rezultatų. Redakcijos šaltinių duomenimis konkursas nebuvo skaidrus, o jo procedūros buvo šiurkščiai pažeistos.

Kaip jau pranešėme anksčiau, konkursas į valstybės tarnybą įvyko 2015 metų spalio pabaigoje: jį „netikėtai“ laimėjo net į keturis iš šešių konkursinių klausimų neatsakiusi konservatorių kandidatė Eglė Stonkutė.

Konkurso procedūros buvo nuolat pažeidinėjamos, komisijos nariai neatliko savo tiesioginių funkcijų, o jų dėmesys buvo nukreiptas į su konkursu visiškai nesusijusius veiksmus. Gal jie jau žinojo konkurso baigtį? Kitaip sunku būtų paaiškinti pašalinio asmens patekimą į patalpas, kuriose vyko konkursas, arba tai, kad jas pokalbio su nelaimėjusiu (ar neturėjusiu laimėti?) kandidatu metu paliko balso teisę turintis komisijos narys. Beje, tas pats narys visą dėmesį skyrė savo telefono aparatui, o ne, kaip turėtų būti, kandidatui. Gal todėl vietoj vieno komisijos protokolo buvo pateikti trys visai skirtingi protokolai, o juk tai – akivaizdus dokumentų klastojimas. Nors pažeidimų buvo aibė, Vilniaus miesto savivaldybės administracija to pamatyti nenori – ar pamatys tai teismas?

Susidaro įspūdis, kad žmonėms, kurie visą profesinį gyvenimą skyrė savo pašaukimui, turi aukščiausias profesines kvalifikacijas, ilgametę patirtį bei pasiekia sėkmingų darbo rezultatų, neįmanoma laimėti konkurso ir viso savo turimo potencialo skirti visuomenės labui tik dėl to, kad jie nėra mero Šimašiaus koalicijos atstovai.

Ar kultūra, švietimas ir sportas mūsų sostinėje tikrai klestės, jei šias sritis valdys žemės ūkio specialistė? Būtent šioje srityje ilgiausiai ir dirbo konkurso laimėtoja. Pažymėtina, kad E. Stonkutė buvo premjero A. Kubiliaus patarėja įvairiais klausimais, tačiau jos anuomet kuruojamų sričių sąraše švietimo, kultūros ir sporto tikrai nėra. Tad nekeista, kad „laimėjusi konkursą“ pretendentė atsakė tik į du iš šešių konkursinių klausimų.

Tokais atvejais nevalia tylėti, būtina viešai gvildenti mūsų valstybei svarbias problemas, nes abejingumas gali lemti, kad tokio akivaizdaus dokumentų klastojimo ir neteisingumo auka taps bet kuris iš mūsų.

Belieka tikėtis, kad šių šiurkščių pažeidimų teismas nenagrinės vien formaliai. Ir priims sąžiningą, teisėtą, objektyvią nutartį.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24