Spausdinti šį puslapį

Kaune lankėsi Seimo kontrolierius

2013-05-24, 16:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį naujai paskirtas savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklai tirti Seimo kontrolierius Raimondas Šukys lankėsi Kauno miesto savivaldybėje, kur susitiko su miesto meru Andriumi Kupčinsku, administracijos direktoriumi Dainiumi Ratkeliu bei Vyriausybės atstove Kauno apskrityje Rasa Noreikiene.

„Pradėjus eiti Seimo kontrolieriaus pareigas, noriu susipažinti su visų savivaldybių vadovais, aptarti Seimo kontrolierių įstaigos veiklos tikslus, nagrinėjamus skundus dėl galimai pažeistų žmogaus teisių į gerą viešąjį administravimą bei problemas, susijusias su Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojų veikla", - teigė Seimo kontrolierius.

Pasak jo, dažniausiai asmenys skundžiasi dėl to, jog savivaldybės jiems aktualiu klausimu nepriima jokio sprendimo arba priima tokį sprendimą, kuris neatitinka teisės aktų reikalavimų ir turėtų būti peržiūrėtas.

„Lyginant su kitomis savivaldybėmis, o ypač Vilniumi, itin daug žmogaus teisių į gerą viešąjį administravimą pažeidimų Kauno miesto savivaldybėje nepastebime. Tačiau betarpiški susitikimai su pareigūnais, kuomet galima tiesiogiai išsiaiškinti gyventojams kylančias problemas, leidžia geriau suprasti tiek žmones, kuriems Seimo kontrolierius dažnai tampa paskutine instancija, kai niekur kitur pagalbos nesulaukiama, tiek pareigūnus", - sakė naujai paskirtas Seimo kontrolierius R. Šukys.

Seimo kontrolierius parėžė, jog skundų skaičius dėl Kauno miesto savivaldybės darbo per keletą metų sumažėjo 11 proc., kai tuo tarpu Vilniuje šis rodiklis išaugo 5 proc., lyginant su visos šalies vidurkiu. „Bendram kontekste dėl pagrįstų skundų Kaunas gali būti pavyzdžiu kitiems Lietuvos miestams", - teigė R. Šukys.

Jis pabrėžė, kad Kauno miesto savivaldybė, atsižvelgdama į Seimo kontrolieriaus rekomendacijas, ėmėsi konkrečių priemonių dėl terminų laikymosi nagrinėjant asmenų kreipimusis.

„Pavedimų, įvykdytų nesilaikant teisės aktais nustatytų terminų, skaičius sumažėjo du kartus", - teigiamų pokyčių įžvelgė Seimo kontrolierius.

„Dėl terminų laikymosi, kaip ir dėl kitų svarbių darbo veiklų, savivaldybės darbuotojams primename nuolatos. Kontroliuojame, kad į gyventojų skundus būtų atsakoma laiku. Tai pat stengiamės atsižvelgti į visas Seimo kontrolieriaus rekomendacijas", - sakė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Susitikimo metu taip pat aptarta problema dėl grąžinamos žemės savininkams bei sodininkų bendrijų kelių perdavimo savivaldybėms klausimas.

www.kaunas.lt 

www.L24.lt 

Komentuoti