Priimant į vadovų pareigas valstybės ir savivaldybių įmonėse, siūloma tikrinti ir vadovavimo gebėjimus

2013-05-24, 09:32
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Valstybės ir savivaldybių įmonėse konkurso būdu atrenkant pretendentus į vadovų pareigas, kartu su bendraisiais gebėjimais numatoma tikrinti ir vadovavimo gebėjimus.

Vyriausybė priėmė tokį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktą nutarimo pakeitimo projektą.

Numatoma, kad priimant į vadovaujamas pareigas pagal veiklos programas būtų vertinami tokie pretendentų vadovavimo gebėjimai, kaip idėjų inicijavimas, planavimas, užduočių bei veiklos žingsnių numatymas ir pan. Pretendentams į įmonės, įstaigos vadovo pareigas taip pat reiks atlikti praktines užduotis, skirtas jų gebėjimams įvertinti.

Taip pat siūloma numatyti, kad konkursas būtų skelbiamas interneto svetainėje bei Valstybės tarnybos departamento interneto svetainėje. Taip visa informacija apie atrankas į viešąją tarnybą būtų prieinamos vienoje vietoje elektroninėje erdvėje.

Valstybės tarnybos departamento interneto svetainėje apsilanko apie 12000‒16000 unikalių lankytojų per dieną, ateityje svetainės lankytojai pasirinktą informaciją apie darbo skelbimus galės ir užsiprenumeruoti.

Vadovavimo gebėjimų tikrinimas priimant į vadovų pareigas užtikrintų geresnį pretendentų pasiruošimą darbui, o perkėlus skelbimą į Valstybės tarnybos departamento interneto svetainę, padidėtų informacijos apie skelbiamus konkursus sklaida, tuo pačiu, atsisakius privalomo konkursų skelbimo spaudoje, būtų sutaupyta biudžeto lėšų.

Projektas parengtas, remiantis Viešojo sektoriaus įstaigų ir įmonių vadovų valdymo principų apžvalga ir Saulėlydžio komisijos pasiūlytais bendraisiais viešojo sektoriaus įstaigų ir įmonių, veikiančių Vyriausybės reguliavimo srityje, vadovų valdymo principais.

www.socmin.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24