Spausdinti šį puslapį

Alytuje pagerbtas prieš penkerius metus žuvęs srž. Arūnas Jarmalavičius

2013-05-23, 09:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 22 d. Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotajame pėstininkų batalione Alytuje buvo pagerbtas prieš penkerius metus Afganistane žuvusio Lietuvos kariuomenės seržanto Arūno Jarmalavičiaus atminimas.

Pagerbti Ar8no atvyko krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, Alytaus miesto meras Jurgis Krasnickas, buvęs kariuomenės vadas atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus, šeimos nariai, artimieji, kariai ir vadai iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono.

Už seržantą ir jo artimuosius buvo aukojamos Šventos Mišios Šv. Kazimiero bažnyčioje. Vėliau buvo nešamos gėlės prie kario kapo. Stovint prie srž. A. Jarmalavičiaus kapo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasakojo, kaip dar prisimenąs išlydint Arūną į tarptautinę misiją Afganistane, tvirtą kario rankos paspaudimą. „Tarnyba kariuomenėje kartais pareikalauja aukų, tam, kad Lietuvoje kiti galėtumėme gyventi saugiai su savo šeimomis. Mes negalime jo prikelti, grąžinti šeimai ir tarnybai, bet galime išsaugoti jo atminimą. Linkėčiau, kad Arūno atminimas, jo aukai Tėvynei, visada mus vienytų“, – sakė ministras J. Olekas.

34 metų seržantas A. Jarmalavičius žuvo 2008 m. gegužės 22 d. per Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės stovyklos užpuolimą ir apšaudymą. Kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karys tuo metu tarnavo septintojoje Goro provincijos atkūrimo grupės pamainoje, ėjo Štabo kuopos pėstininkų apsaugos būrio kulkosvaidininko pareigas.

2008 metų gruodį prisimenant kritusį kovos draugą ir siekiant įamžinti jo atminimą, Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono kareivinėms Alytuje buvo suteiktas srž. A.Jarmalavičiaus vardas ir atidengta memorialinė lenta.

2010 m. kovą srž. A. Jarmalavičiui atminti Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane atidengta memorialinė lenta.

Nuo 2011 m. Alytaus sporto ir rekreacijos centre vyksta srž. A. Jarmalavičiui atminti skirtas dziudo turnyras.

Po mirties srž. A. Jarmalavičius Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu už narsą ir pasiaukojimą atliekant Lietuvos ir NATO užduotis Afganistane apdovanotas Vyčio kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi ir krašto apsaugos sistemos medaliu „Už tarptautines operacijas".

www.kam.lt

www.l24.lt

Komentuoti