„Swedbank" administraciniame pastate moksleiviai pristatys savo verslus

2013-05-15, 07:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 16 d., ketvirtadienį, Vilniuje šurmuliuos tradicinė geriausių Lietuvos Mokinių mokomųjų bendrovių mugė. Savo gaminius pirkėjams pasiūlys daugiau kaip 60 bendrovių iš įvairiausių šalies kampelių – Alytaus, Mažeikių, Visagino, Šilutės, Utenos, Kelmės, Marijampolės ir kitų miestų bei miestelių. Produkcijos įvairove išsiskirsianti mugė vyks dešiniame Neries krante įsikūrusio „Swedbank" administracinio pastato fojė. Kvapų, skonių bei formų gausa lankytojus ji stebins nuo 11:30 iki 15:00 valandos.

Kaip teigia mugę organizuojančios „Lietuvos Junior Achievement" projektų vadovė Daiva Strielkūnienė, šis renginys – ne tik galimybė įsigyti originalių dovanų, jaukių rankdarbių, išskirtinių interjero detalių, bet ir proga paskatinti jaunų žmonių kūrybiškumą bei verslumą.

„Mokomąsias bendroves sukūrusiems moksleiviams mugė yra puiki galimybė įgyti pardavimų patirties ir geriau pažinti vartotojus, suprasti jų poreikius bei lūkesčius. Be to, renginio metu tradiciškai vyks ir geriausios bendrovės konkursas – iš viso bus varžomasi net keliolikoje kategorijų, o komisiją sudarys patyrusi verslininkų komanda. Išsakyti savo nuomonę ir nuspręsti, kam atiteks žiūrovų simpatijų prizas, galės ir kiekvienas mugės lankytojas. Geriausia pripažinta bendrovė įgis galimybę atstovauti Lietuvai Europos bendrovių mugėje", - pasakoja D. Strielkūnienė.

Pernai vykusioje mugėje itin populiarūs buvo nestandartiniai tinkleliai arbatžolėms su iš maistinio plastiko pagamintais animacinių herojų formos laikikliais, taip pat rankų darbo ekologiški įvairiausių formų ir kvapų kūno priežiūros reikmenys. Šiemet renginyje bus galima įsigyti ir ypatingų formų bei skonių saldainių, interjerą papuošiančių rankų darbo žvakių, išskirtinių puodelių ir stalo įrankių, keraminių gaminių bei medinių žaislų.

Tradiciškai moksleiviai daug dėmesio skiria ekologijai – mugės asortimente ir gausybė iš antrinių žaliavų pagamintų dirbinių: skarelių, apyrankių, sagių, pledų, pagalvėlių, užrašų lapelių ir net... sieninių laikrodžių. Taip pat pirkėjų lauks itin patogios atliekų rūšiavimui skirtos šiukšliadėžės bei saulės energiją naudojantys šviestuvai.

2012-aisiais vykusioje Lietuvos Mokinių mokomųjų bendrovių mugėje apsilankė ir tuometiniai Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministrai. Garbių svečių tikimasi sulaukti ir šiemet. „Mugėje bendrovės išpardavimų nerengia, bet gaminių kainos išties nedidelės ir prieinamos. Be to, tai puiki galimybė rasti itin įdomią ir išskirtinę dovanėlę ar suvenyrą", - sako D. Strielkūnienė.

Mokomosios mokinių bendrovės pagal „Lietuvos Junior Achievement" programą šalies mokyklose kuriamos jau beveik du dešimtmečius. Bendrovę įsteigę moksleiviai gali programos metu įgytas teorines ekonomikos ir finansinio raštingumo žinias pritaikyti praktiškai ir patys paragauti verslininko duonos. Tarptautiniai tyrimai atskleidžia, kad daugiau kaip pusė mokomąsias bendroves kūrusių mokinių jaučiasi geriau pasirengę patys pradėti verslą ir beveik trečdalis ketina jį kurti. „Swedbank" yra ilgametis šios programos rėmėjas.

www.swedbank.lt 

www.L24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24