J. Razma kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją dėl "sapno", kuris panašus į tikrovę

2013-05-14, 10:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Vitalijų Gailių dėl interneto tinklalapyje "Karštas komentaras" aprašyto žinomos rašytojos Vidmantės Jasukaitytės "sapno" ("Sapnai pildosi ne visiems (laisvu žanru savaitgalio pasiskaitinėjimui)", pasakojančio apie susitikimą viename Kauno restorane.

Pasak J. Razmos, nurodyti personažų vardai leidžia nesunkiai juos susieti su žinomais verslininkais, politikais, teisėsaugos pareigūnais.

"Žinoma, nesiūlyčiau Antikorupcijos komisijai nagrinėti sapnų, jei ne aplinkybės, leidžiančios manyti, kad šiuo atveju aprašytas sapnas gali būti grįstas tikrais faktais, užfiksuotais specialiųjų tarnybų pažymose, kurių turinys kažkokiu būdu tapo žinomas rašytojai. Pagaliau ir informacinis interneto tinklalapis vargu ar skelbtų vien fantazija grįstus rašinius", - kreipimesi teigia parlamentaras.

Pasak J. Razmos, darant prielaidą, kad minėtasis "sapnas" gali būti bent iš dalies grįstas realiais faktais, jo turinys turėtų kelti rimtą susirūpinimą dėl galimos verslininkų grupių įtakos teisėsaugai ir vienai ministrei.

Atsižvelgdamas į tai parlamentaras siūlo atlikti pradinius parlamentinio tyrimo veiksmus ir oficialiai paklausti Kauno apygardos prokuratūros vadovo Kęstučio Betingio, ar jis yra dalyvavęs susitikime su verslo atstovais, kurių tapatybę iš minėtosios publikacijos nesunkiai galima nustatyti.

Valstybės saugumo departamento ir Specialiųjų tyrimų tarnybos J. Razma siūlo paklausti, ar jos turi informacijos, iš esmės atitinkančios aprašytąjį V. Jasukaitytės "sapną" apie Kauno politikų ir verslininkų įtakas teisėsaugai bei vienai ministrei. "Jeigu tokią informaciją turi, ar ta informacija buvo perduota Ministrui Pirmininkui ir Respublikos Prezidentei?"- klausia J. Razma.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24