Šventiniuose Europos dienos renginiuose – pramogos ir pilietiškumo pamokos

2013-05-08, 12:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 10-12 dienomis Vilniuje rengiama tradicinė Europos dienos šventė. Jos iniciatoriai – Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje ir Vilniaus miesto savivaldybė. Visą savaitgalį vilniečius ir miesto svečius gerai praleisti laiką ir pasisemti naudingos patirties kvies gausybė šventinių renginių bei atrakcijų.

Nuo penktadienio iki sekmadienio Vilniaus Gedimino prospekte susipažinti su skirtingų šalių virtuvėmis ir valgiais kvies restoranų mugė, o viktorinose ir Europos piliečių tribūnos diskusijose gyventojai galės pasitikrinti žinias ir susipažinti su savo kaip Europos piliečių teisėmis. Šventės dalyvių taip pat laukia Europos žemėlapio dėlionė, kurią sudėti galės visi norintys.

Šventė neapsieis ir be muzikinės programos. Penktadienį 16 val. unikalus, pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinamas šventinis muzikinis sąspietis sukvies vilniečius ir miesto svečius į V. Kudirkos aikštę ir oficialiai atidarys renginį, o šeštadienį šventės dalyvių laukia mušamųjų šou ir grojimo šiais instrumentais pamokos visiems norintiems.

Šventės metu V. Kudirkos aikštėje veiks specialus mobilusis knygynas. Naudingos informacijos apie galimybę studijuoti ir stažuotis Europos Sąjungos šalyse, dalyvauti teisėkūroje, taip pat apie Europos vartotojų bei keleivių teises bus galima sužinoti ir padiskutuoti piliečių tribūnoje.

Šeštadienį specialų pasirodymą surengs Lietuvos muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai ir kinologai. Jie pademonstruos pažeidėjų sulaikymo programą. Taip pat vyks Lietuvos muitinės konfiskuotų prekių aukcionas.

Gegužės 9-ąją Europos diena minima todėl, kad 1950 metais šią dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas iškėlė suvienytos Europos idėją. 2013-ieji paskelbti Europos piliečių metais, todėl šiemet Europos dienos renginiuose didelis dėmesys skiriamas Europos Sąjungos piliečių teisėms laisvai judėti, apsigyventi ir studijuoti kitoje Europos Sąjungos šalyje, taip pat vartotojų ir keleivių apsaugai.

Robertas POGORELIS

EP atstovas Lietuvos žiniasklaidai

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24