Pasaulio pabaiga vis dėlto bus?

2011-08-14, 12:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Daugelio prognozuojama pasaulio pabaiga turėtų įvykti 2012 metais. Ją išpranašavo ir majai, kurie tikėjo, kad laikas yra cikliškas. Jie manė, kad laikas ir įvykiai kartojasi, tad žinodami praeitį, galės numatyti ir ateitį. Suprasdami laiką, majai tikėjosi įgauti galios tvarkyti šį pasaulį.

Meksikos majai buvo puikūs matematikai. Jie žymiai giliau suvokė laiką ir erdvę nei mes. Nežiūrint į majų kalendoriaus senumą, jis yra stebėtinai tikslus. Pagal šiuolaikinius apskaičiavimus saulės metų trukmė yra 365,2422 dienos, kai tuo tarpu majai ant savo piramidžių viršūnių suskaičiavo 365,2420 dienos. Stebėtinai mažas skirtumas – tik dvi dešimtys tūkstantųjų dalių. Ir tai paskaičiuota prieš tūkstančius metų, neturint šiuolaikinių prietaisų.


Majai tikėjo, kad pasaulis egzistuoja ciklais. Iki majų civilizacijos jau buvo įvykę keturi ciklai arba, remiantis minėtu kalendoriumi, patekėjusios keturios Saulės. Kiekvienas ankstesnis ciklas baigdavosi dideliu sukrėtimu – pasauline katastrofa.
Patys majai gyveno jau patekėjus penktajai Saulei. Jos ciklas prasidėjo 3113 m. prieš mūsų erą ir turėtų trukti 5125 metus. Vadinasi, dabartinės epochos laikas eina į pabaigą – penktoji majų Saulė turėtų nusileisti 2012-aisiais. Kadangi majai naujus metus pradėdavo skaičiuoti nuo gruodžio 23 d., tai senieji baigdavosi gruodžio 22-ąją. Matyt, dėl įdomiai atrodančio skaičių derinio – 2012 12 21 – pasaulio pabaigai parinkta diena prieš tai.
Įdomu, tačiau didelius pokyčius taip pat prognozuoja ir senovės kinų astrologai. 2012 metai, kurie pagal kinų kalendorių yra drakono metai bus kupini įvairių anomalinių astrologinių reiškinių.
2012 m. gruodį, įdomioje pozicijoje vienas kito atžvilgiu atsidurs liūto ir drakono žvaigždynai. Šie du žvaigždynai taip pat simbolizuoja ugnį. Be to, drakono žvaigždynas dar vadinamas tiltu, kuris jungia žemę su dangumi. Kinų astrologai šiuos ir daugybe kitų įdomių sutapimų, laiko pranašiškais 2012-ųjų metų pasaulio pabaigos ženklais.
Ar gali būti taip, kad tokios 2 didingos civilizacijos, klysta dėl 2012-ųjų metų? Atsakymo liko laukti jau visai nedaug. 

www.anomalija.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24