D. Grybauskaitė: Savižudybių prevencijai būtinas valstybės dėmesys

2013-05-02, 11:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su psichologais, mokslininkais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais dėl savižudybių mastų šalyje ir aptarė, kokių priemonių reikia imtis, kad ši visuomenės sveikatos problema būtų sprendžiama efektyviai ir greitai.

Pasak Prezidentės, valstybė iki šiol savižudybių prevencijai neskyrė deramo dėmesio - ši problema suprantama primityviai, ja daugiausia užsiima nevyriausybinės organizacijos, o rimto valstybės požiūrio ir konkrečių veiksmų nėra. Tai, kad Lietuvoje savižudybių skaičius nuolat didėja, o tyčinę mirtį pasirenka vis jaunesni žmonės, rodo, kad mėginimai spręsti šią problemą yra visiškai neveiksmingi.

„Lietuvai svarbus kiekvienas žmogus. Vyriausybė turi rimtai imtis šios problemos sprendimo - turi būti parengta aiški savižudybių prevencijos programa su konkrečiomis priemonėmis ir finansavimu. Savižudybių prevencija turi būti kryptinga, ilgalaikė ir prieinama, o svarbiausia - veiksminga, žmonėms reikia realios psichologinės pagalbos", - sako Prezidentė.

Prezidentė pabrėžia, kad Vyriausybė turi spręsti šią problemą strategiškai, bendromis ministerijų ir nevyriausybinių organizacijų pastangomis. Pasak valstybės vadovės, psichologinė pagalba žmonėms turi būti prieinama visoje Lietuvoje.

Prezidentė yra gavusi ne vieną kreipimąsi, kuriame reiškiamas susirūpinimas savižudybių mastais Lietuvoje ir prašoma imtis realių ir efektyvių priemonių šiai problemai spręsti.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24