Baigėsi pirmasis "Misija Sibiras'13" dalyvių atrankos etapas

2013-05-02, 11:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Baigėsi daugiau nei mėnesį trukęs pirmasis "Misija Sibiras'13" dalyvių atrankos etapas.

Nuo kovo 28 iki gegužės 2 dienos visi norėję tapti 12-osios jaunimo ekspedicijos į lietuvių tremties ir kalinimo vietas dalyviais galėjo pildyti dalyvio atrankos anketą projekto "Misija Sibiras" internetiniame tinklalapyje.

Anot projektą organizuojančio labdaros ir paramos fondo "Jauniems" direktoriaus Arno Marcinkaus, iš visų gautų anketų išrinkti apie 70 laimingųjų, pateksiančių į antrąjį atrankos etapą, bus itin sudėtinga. Šių metų ekspedicijos užduotis bus ne tik sutvarkyti nykstančias tremtinių kapinaites, tačiau ir vietiniams parodyti, kad lietuviai neužmiršta jiems brangių vietų ir deramai jomis rūpinasi.

Antrojo atrankos etapo, bandomojo žygio dalyviai, bus paskelbti iki gegužės 9 dienos.

Liepos 17-ąją - Pasaulio lietuvių vienybės dieną - šių metų jaunimo ekspedicija išvyks į Rusijos Federacijos Tiumenės sritį. Į vieną seniausių Vakarų Sibiro miestų ir jo apylinkes pokario represijos nubloškė beveik šimtą lietuvių šeimų.

Nuo "Misija Sibiras" projekto pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė vienuolika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 90 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Projekto idėja gimė 2005 m. Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos asamblėjoje priėmus rezoliuciją dėl jaunimo patriotiškumo. Nuo praėjusių metų projektą "Misija Sibiras" organizuoja labdaros ir paramos fondas "Jauniems".

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24