9-osios Lietuvos narystės ES metinės bus paminėtos dviračių žygiu

2013-05-01, 09:02
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Šeštadienį VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai organizuoja IX tarptautinį turistinį žygį dviračiais. Jis skirtas paminėti Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 9-ąsias metines ir Europos dieną.

Apie 61 kilometro maršutas drieksis Metelių regioninio parko (Lazdijų raj.) teritorija. Dviratininkai galės pasigrožėti gražia šio parko gamta, pasiklausyti pasakojimo apie jame gyvenančius ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytus balinius vėžlius, stabtelėti senojoje Simno aikštėje. 

Atvykus į Žuvinto rezervatą žygio dalyvių laukia ne tik įdomi ekskursija ir pasakojimai apie unikalią šio gamtos kampelio gamtą ir gyvūniją, bet ir pasienietiška košė. Pailsėję ir pasistiprinę dviratininkai, mindami pedalus link finišo, dar turės progos aplankyti senovinį Prelomciškės piliakalnį ant Dusios ežero kranto.

Finišas ir renginio uždarymas vyks Kryžių koplyčios aikštėje prie Dusios ežero. Bus vaišinamasi pasienietiška koše, skambės muzika, bus organizuojami įvairūs žaidimai.

Planuojama, kad žygyje dalyvaus apie pusketvirto šimto dviratininkų. Dauguma bus pasieniečiai ir jų šeimų nariai. Kartu sportuos, gerėsis gamta ir žinių apie apie šio krašto istoriją pasisems ir kiti svečiai, tarp kurių laukiama kolegų iš Lenkijos ir Baltarusijos.

Prieš aštuonerius metus, 2004-ųjų gegužės 1 d., Lietuva tapo ES nare. Kitąmet Lazdijų pasieniečiai organizavo pirmąjį dviračių žygį šiam įvykiui paminėti ir nuo tol kasmet visus kolegas bei kitus svečius kviečia dalyvauti tokiame renginyje.

www.pasienis.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24