Teisingumo ministerijoje aptarti aktualūs vartotojų teisių apsaugos klausimai

2013-04-30, 17:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien teisingumo ministras Juozas Bernatonis susitiko su Vilniuje viešinčio Europos Parlamento Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komiteto (IMCO) nariais, kuriems vadovauja šio komiteto pirmininkas Malcolmas Harbouras.


Teisingumo ministras delegacijos narius supažindino su Lietuvos pagrindiniais uždaviniais vartotojų teisių apsaugos srityje mūsų šaliai antrame pusmetyje pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai.

Vienas Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų yra rengiamas Reglamentas dėl bendrosios Europos pirkimo – pardavimo sutarčių teisės. Šiuo teisės aktu įmonėms būtų suteikiamos palankesnės sąlygos vykdyti tarpvalstybinę prekybą, o vartotojams būtų suteikiama išsamesnė informacija apie jų teisių apsaugą ir teisių gynimo būdus nepriklausomai nuo to, kurioje ES valstybėje narėje registruotas prekių ar paslaugų tiekėjas.

Lietuvos pirmininkavimo metu taip pat didelis dėmesys bus skirtas bendrosios gaminių saugos direktyvos peržiūrai, kuriuo siekiama supaprastinti ir suvienodinti ne maisto produktams taikomas saugos taisykles, supaprastinti rinkos priežiūros procedūras ir geriau koordinuoti bei stebėti rinkos priežiūros veiklą ES.

„Labai svarbu, kad Europos Sąjungos piliečiai rinkoje rastų tik saugius produktus, kad būtų tinkamai ginamos visų vartotojų teisės. Manau, kad šiandieninis mūsų susitikimas prisidės prie šio bendro siekio", - po susitikimo sakė teisingumo ministras J. Bernatonis.

www.tm.lt 

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24