Prezidentė pasveikino Nyderlandų karalių

2013-04-30, 12:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Nyderlandų karalių Vilemą Aleksandrą (Willem Alexander) karūnavimo proga ir palinkėjo sėkmės, o visai olandų tautai ir jos žmonėms - gerovės ir klestėjimo.

Pasak Lietuvos vadovės, jau daugelį metų Lietuvą ir Nyderlandus sieja glaudus bendradarbiavimas, o mūsų žmones - palankumas ir draugiški jausmai, kuriuos dar labiau sustiprino Nyderlandų karalienės Beatričės (Beatrix) vizitas Lietuvoje prieš penkerius metus.

"Labai džiaugiuosi tuo, ką per pastaruosius dešimtmečius pasiekėme ne tik plėtodami dvišalius santykius politikos, verslo ir kitose srityse, bet ir kurdami bendrą ateitį Europos Sąjungoje bei glaudžiai bendradarbiaudami NATO. Esame ne tik partnerės, bet ir sąjungininkės, todėl neabejoju, kad toliau aktyviai dirbsime skatindami dialogą svarbiausiais mūsų šalims, žmonėms ir Europai klausimais", - rašoma Prezidentės sveikinime.

Antradienį, balandžio 30 d., Nyderlandų karalienė Beatričė perdavė sostą savo sūnui princui Vilemui Aleksandrui.

75-erių karalienė Beatričė pasirašė sosto atsisakymo dekretą per ceremoniją Amsterdame po 33 metų karaliavimo.

Vilemas Aleksandras tapo pirmuoju karaliumi nuo 1890 metų, kada mirė Vilhelmas III (Wilhelm III), iki šiol paskutinysis Nyderlandų karalius.

Tūkstantinė oranžinės spalvos aksesuarais pasipuošusi minia užplūdo Amsterdamą, kad pareikštų pagarbą iš sosto pasitraukusiai karalienei, kuri apie pasitraukimą pranešė sausį.

Vėliau antradienį bažnyčioje vyks oficiali naujojo karaliaus inauguracijos ceremonija.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24