Vilniaus meras A. Zuokas Japonijos ambasadorei išreiškė susirūpinimą dėl derybų su kompanija „Hitachi-GE Nuclear Energy“

2012-03-28, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas šiandien susitiko su Japonijos ambasadore Kazuko Shiraishi ir aptarė bendrus projektus, kuriuos miestas jau pradėjęs įgyvendinti – tai japoniško sodo „Miyabi“ įkūrimas prie Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvių sankryžos, taip pat Azijos šalių virtuvių dienos, kurios vyks Vilniuje birželio 1-2 dienomis.

Japonijos ambasadorė informavo, kad fondas (Japan World Exposition Commemorative Fund), atsižvelgdamas į Vilniaus savivaldybės prašymą, skyrė 16 tūkstančių eurų dotaciją (55,2 tūkst. Lt) Azijos paremti muziejui, kurį Savivaldybė steigia kartu su fotografu Pauliumi Normantu.

Pokalbio metu Vilniaus meras A. Zuokas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl šiuo metu vykstančių Energetikos ministerijos derybų su kompanija „Hitachi-GE Nuclear Energy“ dėl naujos atominės elektrinės statybų, jeigu sutarties derybose ir pasirašyme nedalyvautų Latvija ir Estija. A.Zuokas paprašė K.Shiraishi atkreipti dėmesį, kad vis dėlto finansiniai įsipareigojimai, kuriuos planuoja prisiimti Lietuvos Vyriausybė, įmanomi tik vienu atveju – dalyvaujant Latvijai ir Estijai.

„Visuomenei, kuri kelia susirūpinimą dėl šio projekto, turėtų būti teikiama gerokai daugiau informacijos. Atsižvelgiant į tai, kad šis projektas ilgalaikis, svarstytina dėl geros kaimynystės principų ir geresnio ekonominio tikslingumo kaip partnerį įtraukti į jį ir Baltarusiją“, - sakė Vilniaus meras A. Zuokas.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24