Rusijos muitinės vadovas: per Lietuvą iš ES gabenama uždrausta produkcija

2014-11-25, 16:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L24.lt nuotr. L24.lt nuotr.

Rusija pranešė pradėjusi nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius, nes Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą gabena "embargo" produkciją, pareiškė Rusijos muitinės vadovas, pranešė agentūra "RIA Novosti".

"Per šią valstybę (Lietuvą - BNS) gabenama daug pseudoimporto krovinių su padirbtais atitikimo sertifikatais, ir šios šalies teritorija naudojama draudžiamos į Rusiją importuoti produkcijos gabenimo maršrutams pakeisti. Tai rimta priežastis, kad galima būtų labai pažvelgti į krovinių srautus iš šios šalies", - žiniasklaidos atstovams sakė Andrejus Beljaninovas.

Rusijos veterinarijos ir sanitarijos tarnyba ("Rosselchoznadzor") prieš dvi savaites paprašė Interpolo ir Europos Komisijos Sveikatos ir vartotojų reikalų generalinio direktorato duomenų apie kontrabanda į Rusiją gabenamus krovinius.

Anot A.Beljaninovo, sprendžiant problemą, muitinė bendradarbiauja su "Rosselchoznadzor".

"Mūsų tikslas nėra pagauti 20 ar 30 vilkikų. Mes siekiame, kad potencialūs pažeidėjai suvoktų bausmės neišvengiamumą", - pabrėžė Rusijos muitinės vadovas.

Praėjusį savaitgalį automobiliams su lietuviškais registracijos numeriais, Lietuvos įmonių produkcija ar jų reeksportuojamais kroviniais Rusijos pasienyje imta taikyti sugriežtinta patikra. Oficialių pranešimų apie tai Lietuva iš Rusijos nėra gavusi.

Rugpjūčio pradžioje Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

bns.lt

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24