Muitininkai tikrina degalų bakus

2012-01-25, 07:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nelegalų kuro ir cigarečių gabenimą į Lietuvą žlugdo nauja muitininkų naudojama mobilioji degalų kiekio matavimo įranga.
Kybartuose, pasienyje su Rusija, patikrinus 100 lengvųjų automobilių, beveik kas penkto vairuotojui surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai už nelegalų cigarečių ir kuro gabenimą per sieną, praneša LTV „Šiandien“.

Kybartų kelio posto muitininkai mobiliąja degalų kiekio matavimo įranga tikrina ne kiekvieną automobilį, įvažiuojantį į Lietuvą.

„Automobiliai atrenkami įvažiavimo į Lietuvos Respubliką kanale įvairia turima medžiaga – naudojant rizikos profilius, skaičiuojant įvažiavimo kartus ir vizualiai žiūrint. Taip atrenkame ir atsivarome į detalaus tikrinimo angarą“, – sako Raimondas Šapoka, Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto viršininkas.

„Vieno automobilio patikrinimas trunka priklausomai nuo bako talpos – nuo 15 min. iki pusvalandžio. Galime prisikabinę prie kito automobilio nuvežti [mobiliąją kuro matavimo] įrangą į kitą postą, galim tikrinti ir naktį“, – pasakoja Kauno teritorinės muitinės mobilios grupės vyresnioji inspektorė Rasa Butkienė.

Tokia įranga, pasak muitininkų, padeda, kai automobiliuose yra sumontuoti padidinti bakai ir degalų bandoma įvežti daugiau nei leidžiama, aptikti juose slepiamas cigaretes ar kitas draudžiamas medžiagas.

„Bakuose yra padaromos pertvaros, įpilamas kažkoks kiekis kuro, kita dalis yra užpildoma cigaretėmis. Kai kuriuose bakuose būna tik keletas litrų, kad būtų kuro kvapas, o visas bakas pilnas cigarečių“, – teigia R. Šapoka.

Per sausį Kybartų kelio poste per patikras nustatyta 19 pažeidėjų. Rastų ir sulaikytų rūkalų vertė didesnė nei 100 tūkstančių litų. O už normą viršijančius degalus surinkta 3000 litų.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24