Grąžino sąskaitas, kurių vertė – per 60 tūkst. litų

2012-01-20, 07:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Baigėsi akcija „Grąžink sąskaitą už šildymą „Gazprom“. Jos metu vilniečiai, nepatenkinti didelėmis sąskaitomis, buvo kviečiami jas mesti į specialų konteinerį Vilniaus centre.

Savaitę trukusioje akcijoje dalyvavę sostinės gyventojai Rusijos dujų tiekėjai grąžino sąskaitas, kurių vertė – beveik 62 tūkst. Lt.

„Akcija siekėme atkreipti visuomenės dėmesį į šildymo kainos problemą ir pabrėžti, kad šiluma gyventojams brangs tol, kol būsime priklausomi nuo nuolat brangstančių Rusijos dujų.

Pastatę specialų konteinerį ir pakvietę gyventojus atsikratyti sąskaitomis, skatinome viešą diskusiją dėl šilumos kainų ir šimtus vilniečių privertėme susimąstyti, kodėl tiek daug mokame už šildymą. Tai buvo svarbiausias mūsų tikslas, ir jo pasiekėme“, ‒ sako akcijos organizatorė Karolina Aleksandra Lukaševičiūtė.

Pasak K. A. Lukaševičiūtės, praeiviams, neturintiems su savimi sąskaitų už šildymą, buvo dalijamos skrajutės, į kurias buvo galima įrašyti už gruodžio mėnesį gautą šildymo sumą ir mesti į konteinerį. Organizatoriai iš viso surinko apie 200 tokių sąskaitų. Jas ketinama išsiųsti į bendrovės „Gazprom“ būstinę.

Akcijos „Grąžink sąskaitą už šildymą „Gazprom“ rengėjai atkreipia dėmesį į tai, kad vien tiktai per trejus metus nuo 2006 iki 2009 m. vidutinė šilumos kaina padidėjo beveik dvigubai. Didžiąją dalį gyventojų išlaidų už šildymą sudaro dujų kaina, kuri nuo 2004 m. išaugo penkiskart.

www.lrt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24