Operatorių investicijos į 3G pigina mobilųjį internetą

2012-01-20, 07:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Mobiliojo ryšio operatorių teigimu, investicijos į trečiosios kartos judrųjį ryšį – arba kitaip 3G – leidžia piginti mobilųjį internetą.

Tačiau pačios bendrovės pripažįsta, kad pinigų turi skirti ne tik tinklo plėtrai, bet ir šios paslaugos turiniui bei žmonių švietimui. Tarp populiariausių mobiliojo interneto paslaugų – naujienų skaitymas, apmokėjimas už mašinos stovėjimą ir bankų paslaugos, praneša LTV „Panorama“.

Didieji šalies mobiliojo ryšio operatoriai neatskleidžia, kiek jau yra investavę į 3G tinklą, bet žada nesustoti. Bendrovių teigimu, kitos išeities nėra, nes tik tai trečiosios kartos judrųjį ryšį leidžia piginti ir taip padaryti prieinamesnį daugiau vartotojų.

„Kuo labiau plečiame tinklą, kuo daugiau žmonių pasirenka mus, tuo didesnė konkurencija, kuri smukdo kainas žemyn.Viskas labai paprasta. Lygiai tas pats įvyko su mobiliuoju ryšiu, kai kainos milžiniškais šuoliais ėjo žemyn, o dabar jos yra vienos mažiausių Europoje“, – kalbėjo „Tele2“ viešųjų ryšių vadovas Andrius Baranauskas.

„Tele2“ atstovo teigimu, mobilusis internetas, kartu ir 3G ryšys, turi galimybių populiarėti, nes naudojamas ir mobiliuosiuose telefonuose, ir kompiuteriuose. Be to, pinga išmanieji telefonai, kurie jau nebėra prabangos prekė.

„Bitės“ atstovai sako, kad pinigų 3G tinklui bendrovė skirs dar kelerius metus – kasmet žadama pastatyti po 100 naujų bazinių stočių. Tačiau pripažįsta, kad investuoti į plėtrą Lietuvoje pradedama ne nuo to galo.

„Paslaugos piginimas, neinvestuojant į turinį, į paslaugos vartotoją, neduoda peletracijos ar paslaugos populiarėjimo. Manome, kad kaina nebėra barjeras. Įranga, mobilieji telefonai, išmanieji telefonai, turinys ir vartotojų edukacija – štai kur reikia investuoti operatoriams.“, – dėstė „Bitės“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys.

„Omnitel“ vadovas sako, kad reikia kreipti dėmesį ne tik į žmonių švietimą, paslaugos kainą, bet ir į jos naudą vartotojui.

  „Pigumui erdvė visada yra. Čia kaip tas pasakymas, kad dugno tikriausiai nėra, nes tikriausiai yra tik tokia nelabai komfortiška būsena, kur jautiesi, kad esi po vandeniu su savo kainodara. Aš manau, kad svarbiau žiūrėti ne į pigumą, o kiek naudos ir pagalbos skiriama žmogui. Tai – mūsų pasirinkta kryptis“, – aiškino „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

A. Zabulio teigimu, mobiliojo interneto paslaugomis besinaudojantys žmonės aktyviai naudojasi ir įvairiomis programėlėmis, kurios nuolatos populiarėja.

Šiuo metu „Omnitel" turi pusaštunto šimto bazinių 3G stočių. Antroje vietoje pagal aprėptį – „Tele2“ – kiek daugiau nei 400 stočių. Trečia – „Bitė“ su 280 stočių.

Arnas Mazėtis
LTV „Panorama“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24