Spausdinti šį puslapį

Palanga vilios turistus iš Kinijos ir JAV

2012-01-20, 06:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kasmet vis daugiau turistų iš aplinkinių šalių sulaukianti Palanga gausesnio žmonių srauto šiemet tikisi iš Kinijos bei Jungtinių Valstijų.
Palangos verslininkų teigimu, tai – realu.

Tačiau kartu neatmetama, kad dalis atvykėlių iš Azijos čia greičiau ieškosis darbo, nei mėgausis Lietuvos pajūrio saule, praneša LTV naujienų tarnyba.

Įpusėjus žiemai, Palangoje daugiau ančių Ražės upėje, nei žmonių kurorto gatvėse. Poilsiautojų čia kiek gausiau tik savaitgaliais.

Vietos verslininkai sako, kad visi žmonės laukiami, nors ne visi plačiai atveria pinigines.

„Čia nereikia nei iš kavos tirščių burti, nei meluoti. Daugiausiai pinigų palieka rusai. Jie jeigu poilsiauja, tai poilsiauja“, – teigia Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Turizmo specialistų teigimu, kasmet į Palangą suvažiuoja vis daugiau turistų. O šį vasaros sezoną gausiau poilsiautojų tikimasi sulaukti iš Amerikos ir Kinijos. Kol kas iš 20 tūkst. amerikiečių, per metus apsilankančių Lietuvoje, į pajūrio kurortą užsuka vos pora šimtų.

„Norėtumėm tą skaičių padidinti. Kiek teko kalbėtis su ambasadoriumi ir ambasados darbuotojais, jiems labai trūksta informacijos apie Lietuvą, informacinių leidinukų. Tai susitarėm, kad mes porą kartų per metus atsiųsim informaciją tiem, kurie lankosi ambasadoje“, – sakė Palangos turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Egidija Smilingienė.

Panašiai žadama vilioti ir turistus iš Kinijos.

„O kodėl gi ne? Nes pas mus Palangoje tikrai visko yra – ir jūra, ir pramogos, ir puikus apgyvendinimas, ir SPA paslaugos. Tikrai tikimės. Jei nesitikėtumėme, tai tikrai nedirbtume“, – tvirtino E. Smilingienė.

Palangos verslininkai sako, kad sulaukti amerikiečių Palangoje – realu. Už vandenyno gyvenančius lietuvius į tėvynę vilioja nostalgija. O jei į Lietuvą atvyktų bent vienas procentas kinų, tai – apie 15 mln. žmonių, verslininkai juokauja, kad galbūt net sutiktų mokėti dvigubai didesnį PVM.     

„Pafantazuoti, pasvajoti galim vis,i ir labai norėtųsi šito dalyko. Kiekvienas turistas yra tikrai labai brangus“, – tikino G. Sičiūnas.

Tačiau kinai, kaip ir svetur vykstantys lietuviai, vieni norės čia ilsėtis, kiti – ieškotis darbo.

Vasarą Palanga poilsiautojus pasitiks su kai kuriomis naujovėmis, viena jų – dėl padidėjusio PVM brangs paslaugos.

Marija Gabrienė
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti