Spausdinti šį puslapį

Būsto remonto meistrų paslaugos – paklausesnės už teikiamas bendrovių

2012-01-20, 06:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Būsto remonto paslauga, nors statybos šalyje sumenkusios, visada paklausi. Konkurencinę kovą šiame segmente kelerius pastaruosius metus bendrovės pralaimi pavieniams meistrams. Mokesčių inspekcijos teigimu, šiemet padaugėjo tokių, kurie, kad galėtų imtis remontų, registruoja individualią veiklą.

Išspręsti dilemą, ar remonto darbus patikėti bendrovei, ar pavieniams meistrams, vieniems padeda kaina, kitiems visų svarbiausia – darbo kokybė.

Mokesčių inspekcijos duomenimis, statybos baigimo, apdailos ir valymo darbams verslo liudijimų šiemet visoje Lietuvoje išduota beveik tiek pat, kiek ir pernai, nors, pavyzdžiui, Alytuje nuo sausio jie triskart pabrango. Metams darbo liudijimas dabar čia kainuoja 1440 litų. Meistrai ėmė skaičiuoti, kad dirbti kitaip galbūt labiau apsimoka. Čia atsirado norinčiųjų užregistruoti individualią veiklą. Pernai tokių nebuvo, praneša LTV „Panorama“.      

„Kainos yra skirtingos, nes, kaip jau minėjau, vykdantis individualią veiklą pats deklaruoja, kiek jis gauna pajamų, atima išlaidas ir suskaičiuoja mokėtinus mokesčius. Pagal verslo liudijimus dydžius nustato savivaldybių tarybos“, – komentavo Alytaus apskrities VMI Mokestinių prievolių skyriaus vedėja Zita Jarmalienė.

Pavienių meistrų teigimu, turintiems geras rekomendacijas, darbo netrūksta. Tai, kad gyventojai dažniau naudojasi meistrų paslaugomis, pripažįsta ir bendrovės. Į jas esą kreipiamasi, prašoma atlikti skaičiavimus, bet tada kulniuojama pas vadinamuosius patentininkus.   

„Patentininkai dirba žemesnėmis kainomis nei mes. Mes mokame mokesčius, ir mūsų kaina už patentininko tampa didesnė. Tarkime, vieno kvadratinio metro remontas mums kainuoja beveik dvigubai daugiau nei patentininkui, kuriam kainuoja tik darbas“, – kalbėjo AB „Drusta“ direktorius Arvydas Pugačiauskas.

Tačiau, bendrovių teigimu, jos, skirtingai nei dažnas individualiai ar su verslo liudijimu dirbantis meistras, duoda garantiją. Kai kurie meistrai atkerta, kad lygiai tokią pat keleriems metams suteikiantys ir jie.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Panorama“
www.lvcom.eu

Komentuoti