Lenkų prekybininkai ėmė ieškoti lietuviškai kalbančių darbuotojų

2012-01-17, 06:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuvertėjant zlotui, lietuviai į Lenkiją traukia ne tik maisto produktų, tačiau vis dažniau užsuka į baldų, statybinių medžiagų ar elektroninių prekių prekybos centrus.

Lenkijos verslininkai greitai reaguoja į padidėjusius pirkėjų srautus: lietuvių kalba kviečia pirkti, ieško pardavėjų, mokančių lietuviškai, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Pirmadienis, anot Suvalkų verslininkų, blogiausia savaitės diena – Lietuvos pirkėjai tik vakarop atvyksta į prekybos centrus.

„Dažniausiai tai būna maždaug po pietų, o jeigu Lietuvoje būna laisvos dienos, tada jau būna klientų labai daug. Be abejo, labai daug klientų turime šeštadieniais“, – pasakojo statybinių prekių parduotuvės pardavėja Lidia Szlauzys.

Užrašai lietuvių kalba kabo ne viename Suvalkų prekybos centre. Lenkijos verslininkai Lietuvos pirkėjus vilioja ir žemesnėmis kainomis, ir akcijomis, kitokia produkcija nei Lietuvoje, greitu užsakymų įvykdymu, taip pat lietuviškai kalbančiomis pardavėjomis.

„Jie dėl savęs, kad jiems būtų lengviau ir kad klientams būtų maloniau, pradėjo ieškoti kalbą mokančių pardavėjų. Jeigu klientai išgirsta, kad mes kalbam lietuviškai. iš karto atsidūsta: „Oi, kaip gerai!“ Tokia būna pirma reakcija“, – tvirtino L. Szlauzys.

Lietuviai, anot kaimyninės šalies verslininkų, perka viską – baldus, Avalynę, drabužius, tačiau linkę derėtis ir prašyti nuolaidų.

„Lietuvos pirkėjai dabar sudaro apie 20 proc. visų pirkėjų. Labai priklauso nuo zloto ir lito kurso. Iš viso Lietuvos pirkėjai  sudaro nuo 15 iki 30 proc. Kai tik zlotas krenta, pirkėjų daugėja“, – teigė statybinių prekių parduotuvės direktorius Pawelas Zynda.

Prognozuojama, kad augant Lenkijos ekonomikai sparčiau nei kitose regiono šalyse, zlotas stiprės, todėl Suvalkų verslininkai dairosi verslo partnerių Lietuvoje.

„Dabar mes turime partnerius – architektų grupę. Jų firma teikia projektavimo paslaugas. Savo prekių neeksportuojame į Lietuvą.Nesame kol kas tam pasirengę, neturime tiek transporto, kad užsiimtume prekyba su Lietuva“, – kalbėjo P. Zynda.

„Bet jeigu yra geras produktas, gera kaina, rinkoje yra daug įmonių, kurios gali tapti puikiu verslo partneriu ir tokiu būdu galima patekti į rinką“, – pastebėjo „Verslios Lietuvos“ atstovas Lenkijoje Vygandas Uksa.

Pirmadienį Lenkijos keityklose už 1 litą davė 1,26 zlotų.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24