Šilta, besniegė žiema varo į neviltį verslininkus

2012-01-12, 06:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Žiemos sporto mėgėjams, matyt, nusibodo dairytis pro langą – sniegas ir šaltis dar tik pakeliui, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Pernai slidinėtojų pamėgtas Kalitos kalnas Anykščiuose dabar stovi tuščias. Pirkėjų dairosi ir sporto prekių pardavėjai.

Nors žiema jau įpusėjo, nuo Kalitos kalno dar nenusileido nė vienas slidininkas. Besniegė žiema varo į neviltį verslininkus: jei pernai vien iš slidinėtojų uždirbta trys šimtai tūkstančių, šiemet – nė vieno lito.

„Stovim, atostogaujam, nieko nedirbam. Mes tikrai nieko nepadarysim, jeigu nebus šalčio, nepritrauksim slidininkų jokiais būdais. Bet tikimės, kad, kaip rodo prognozės, šeštadienį prasidės šaltukai, mes pradėsime pūsti sniegą, o per savaitę mes padarysime trasą“, – kalbėjo slidinėjimo centro direktorius Liudvikas Avietė.

Pernai nuo Kalitos kalno su vėjeliu leidosi apie 15 tūkstančių slidinėtojų, dabar kai kurie susigundo tik rogutėmis, nors jos skirtos vasaros pramogai.

„Žmonės gal nori šiek tiek ekstremalių pramogų, norti pasižiūrėti, kaip jos važiuoja ir žiemą, ir vasarą. O pagal tai, koks oras, toks ir apsirengimas, tai žmonėms šalta. Vasarą jie leidžiasi 5 kartus, žiemą – 1–2 kartus pabando“, – pasakojo slidinėjimo centro darbuotojas Žilvinas Bagdžiūnas.

Nuobodžiauja ir specializuotų sporto prekių pardavėjai. Daugiau nei įprastai šiemet užsisakę kalnų slidžių, batų, šiltų drabužių, jie tikina sulaukiantys tik specialiai atvykusių pirkėjų.

„Dabar perka drabužėlius, kalnų slides. Prekyba, ko gero, tokia pati kaip pernai. Šiemet labai suaktyvėjo šalmų prekyba, apsaugų visiems reikia. Gal savimi pradėjo daugiau rūpintis“, – pastebėjo parduotuvės savininkas Svajūnas Ambrazas.

Verslininkai sako geresnės kokybės prekes šiek tiek branginantys, nes priversti iš gamintojų pirkti daugiau. Esą jiems gaminant ribotą kiekį, neužsisakius iš karto vėliau nebegausi. Vis dėlto, pasak prekybininkų, labiau dejuoja Latvijos ir Estijos verslininkai. Prisipirkę daugybę prekių dabar priversti skelbti išpardavimus ir prekes išpardavinėti vos už pusę kainos.

Tuo metu lietuviai verslininkai kol kas laukia sniego ir sako tik atskiroms prekėms taikantys specialias kainas.

Zina Paškevičienė, Jevgenijus Bardauskas

LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24