„Ką pasėsi... 2022“: vienijanti tendencija – eksponatų išmanumas

2022-03-31, 15:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Parodoje - tūkstančiai eksponatų. Parodoje - tūkstančiai eksponatų. Pranešimo spaudai autorių nuotr.

VDU Žemės ūkio akademijoje prasidėjo didžiausia Baltijos regione tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2022“. Šiemet parodoje prisistatys keli šimtai dalyvių – įmonių, organizacijų, smulkiųjų prekybininkų. Kaip visada, „Ką pasėsi...“ parodoje gausiausia žemės ūkio technikos ekspozicija, o visus dalyvius vienijanti tendencija yra eksponatų išmanumas.

Kiekviena „Ką pasėsi...“ paroda demonstruoja vis didesnį žemės ūkio progresą. Europos žaliojo kurso kontekste ūkininkus šiandien domina tai, kas vyks ateityje: koks bus žemės ūkis, kiek reikės keistis, diegiant naujas technologijas, skaitmenizaciją, dirbtinį intelektą, tiksliojo ūkininkavimo principus, naudojantis robotais, daiktų internetu, taikant naujus verslo modelius, diversifikuojant rizikas. Būtent parodos formatas ir yra vienas efektyviausių instrumentų šias žinias skleisti ir jų gauti.

Parodos dalyviai pastebi, kad dabartinė geopolitinė situacija turi įtakos ne tik reikšmingam trąšų ir degalų kainų kilimui, bet ir sufleruoja kryptį, ką turi daryti šiuolaikinis ūkis – tręšti efektyviau, ką šiuolaikinės technologijos leidžia pasiekti. Iki šiol įvertindami modernios technikos privalumus ir jos kainą bei palygindami trąšų ir kuro savikainą, ūkiai vangiai eidavo tiksliosios žemdirbystės link. Šiuolaikinės sąlygos ir išmanūs sprendimai leidžia trąšas įterpti tiksliai ten, kur jų trūksta, todėl dabar atsiranda galimybė trąšų kiekį, kurį įprastai ūkininkai ištręšdavo per metus, padalinti ir ištręšti per trejus.

Lankytojų laukia įdomios ekspozicijos, turininga šviečiamoji programa. Siūloma rinktis iš daugiau kaip 40 seminarų temų. Jų metu bus galima sužinoti apie tvaraus ūkininkavimo sprendimus, socialines inovacijas, paramos priemones kaimo plėtrai ir žemės ūkiui, mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybes bei daug kitų įdomių dalykų. Naujausiomis žiniomis yra pasirengę dalintis net 70 pranešėjų.

Visas tris parodos dienas vyks amatų ir sodinukų mugė. Parodos ir jos renginių lankymas yra nemokamas. Parodos darbo laikas 9–17 val.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24