Policija neteko komercinių funkcijų

2012-01-03, 16:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš policijos perėmusios komercinės apsaugos funkcijas privačios saugos bendrovės sako mažinančios ir paslaugų įkainius.
Tiesa jie dažniausiai taikomi tik verslo įmonėms įsikūrusioms mieste, praneša LTV naujienų tarnyba.

Kaip primena LTV naujienų tarnyba, nuo 2012-ųjų metų policijai nebegalint teikti komercinių apsaugos paslaugų, saugoti asmenų būstą ar bendrovių objektus gali tik privačios saugos bendrovės.

Tačiau šias paslaugas anksčiau teikusios viešosios policijos rinktinės „Vytis“ atstovai skaičiuoja, kad ne visi jų buvę klientai suskubo kreiptis į privatininkus. Esą dar gruodžio viduryje tokių buvo per 13 tūkst.

„Tai įtakojo keli dalykai: pakankamai vėlyvas informavimas apie paslaugų neteikimą. Antra, lietuviškas mentalitetas, kai laukiama iki pakutinės minutės. Dauguma laukė paskutinio momento, ir dabar pats pikas, kada vykdomas paslaugų perėmimas, iš policijos į privačias struktūras“, – sako asociacijos „Apsaugos verslo grupė“ prezidentas Saulius Pridotkas.

Policija skaičiuoja, kad teikdama komercines apsaugos paslaugas per metus gaudavo apie 20 mln. lt.

Todėl, privačias saugos bendroves vienijanti asociacija pastebi, kad šioje rinkoje konkurencija ypač padidėjo, kai kurios bendrovės ima veikti drauge, plečia tinklą, priima daugiau darbuotojų, atsiranda ir naujų pasaugų teikėjų. Tai esą leidžia taikyti mažesnius paslaugų įkainius, tačiau dažniausiai tik mieste įsikūrusioms įmonėms.

„Dirbama subrangos principu, ir neteko girdėti, kad rajonuose nebūtų pasiūlytos teikti paslaugos klientams. Daug kur yra pastebimas kainos sumažėjimas, kai kur padidėjimas. Viešuosiuose pirkimuose pastebima, kad kainos mažėja kartais, o padidėjimas gal procentais. Tad vartotojai nėra skriaudžiami kainų padidėjimu“, – sako asociacijos „Apsaugos verslo grupė“ prezidentas S. Pridotkas.

Dabar rinktinė Vytis saugo tik apie 60 Lietuvoje esančių užsienio diplomatinių atstovybių objektų ir kai kurias Lietuvos atstovybės užsienyje.


Giedrius Vitkauskas
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24