Šilumos kaina kis, kai kis kuro kaina

2011-12-30, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo kitų metų šilumos tiekėjai centralizuotai tiekiamos šilumos tarifus privalės perskaičiuoti kas mėnesį, jei bent truputį didės ar mažės kuro kainos.

Kainų komisija taip pakeitė šilumos kainų nustatymo metodiką pagal Vyriausybės dar vasarą priimtą nutarimą. Iki šiol šilumos kainas reikėjo perskaičiuoti, jei kuras, pavyzdžiui, dujos, brango ar pigo daugiau kaip 5 proc. per mėnesį.

Jei kuro kainos kito mažiau, šilumininkai tarifų nekeisdavo, tačiau negautas pajamas prašydavo įskaičiuoti kaip kompensaciją į kitų metų kainą.

Dabar, anot Kainų komisijos pirmininkės, nei skolos, nei permokėjimai, nebebus kaupiami.

„Nebebus kaupiamos nei skolos nei permokos. Aišku, tam, kad pilnai išsieliminuotų tai, kas buvo sukaupta iki šiol, turės praeiti laiko. Tai, matyt, kai kuriose savivaldybėse per du metus, kai kuriose – per metus tas viskas išnyks, kas buvo iki šiol sukaupta“, – kalbėjo Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.

„Bet nuo 2012 sausio 1 dienos įmonės nebegalės pasiduoti kažkokiems kitiems motyvams, negu kad grynai ekonominės kuro kainos. Privaloma tvarka turės ir didinti, ir mažinti šilumos kainas, jeigu kuro kainos arba kuro struktūros keičiasi. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad pastaruoju metu labai daug yra ir buvo priešrinkiminių, porinkiminių visokių dalykų, kurie, deja, bet labai stipriai atsispindi kainoje“, – pridūrė ji.

Aurelija Malakauskaitė
LTV naujienų tarnyba

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24