Spausdinti šį puslapį

Neringiškiai šviežios žuvies važiuoja į Klaipėdą

2011-12-22, 05:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš vienos pusės – marios, iš kitos – jūra, tačiau dalis neringiškių skundžiasi, kad šviežios žuvies didžiosioms metų šventėms tenka važiuoti į Klaipėdą.

Žvejai neslepia, kad šviežią laimikį labiau apsimoka parduoti urmu, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Pastarosiomis savaitėmis išplaukti į marias Neringos žvejams trukdė stiprūs vėjai. Tačiau šviežios žuvies per Kalėdas ir Naujųjų šventę sako tikrai nepritrūksią.

„Neringiškiai, ypač Juodkrantės žmonės, daugiausiai mėgsta žiobrį, karšį, bet ir kitokią žuvį – vėgėlę, ešerį. Dabar labai geras, stambus ešerys eina“, – pasakojo Juodkrantės žvejys Alfonsas Kauneckas.

Žiemą, kad ir rečiau, bet vienu kartu žvejai traukia iki 300 kilogramų laimikius, kurių dalį užšaldo. Taip jie pasirūpina atsargomis Kalėdų šventėms.

Tačiau dalis neringiškių sako pasigendantys šviežios žuvies.

„Pagrindinis mūsų kelias yra į Klaipėdą, į prekybos centrus. Ten mes apsirūpiname silke įvairių rūšių ir, jeigu labai norim, tada šviežios žuvies nusiperkame. (Neringoje) šviežios žuvies nėra, niekas neparduoda“, – tvirtino Juodkrantės gyventoja Angelina Stakauskienė.

Žvejai sako, kad visą sugautą žuvį patogiau parduoti urmininkams.

„Jeigu vietiniai pasiima daugiau, tai mes visiškai sutinkam. Bet būna taip, kad nori tik geras išrinkti, o kuojos, blogesnė ar smulkesnė žuvis lieka, ir mes neturime, kur jos realizuoti. O kur superka visą,tai tam ir atiduodame visą, kad nereiktų išrankioti“, – sakė A. Kauneckas.

Žiemą Neringoje daugiausia galima įsigyti rūkytos žuvies. Vietos gyventojai sako, kad rūkyta žuvis jiems – per didelė prabanga, tad mieliau šventėms Klaipėdoje perka šviežios arba šaldytos.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti