Konservatoriai, siekdami paslėpti šildymo kainos padidėjimą Vilniuje beveik 25 proc., užsiima propaganda

2011-12-20, 08:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Andrius Kubilius, Energetikos ministerija ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija klaidina visuomenę dėl šildymo kainų didėjimo, propaganda siekdama nukreipti dėmesį nuo savęs. Šilumos kaina Vilniuje per paskutinius metus padidėjo beveik 25 procentais: nuo 23 ct/kWh iki 28,72 ct/kWh.

„Konservatoriai nesusiderėjo dėl žemesnės dujų kainos, konversija iš dujų į biokurą nebuvo įvykdyta, daugiabučių renovacijai neskirta nei dėmesio, nei finansinių išteklių, todėl ji sustojo. Dabar jie slėpdami faktus užsiima propaganda ir energiją švaisto piketuose prie savivaldybės vietoj to, kad energingai dirbtų savo ar Premjero kabinetuose ir taisytų pridarytas klaidas“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus meras dar rugsėjo 22 d. kreipėsi raštu „Dėl Europos Sąjungos aplinkosauginių reikalavimų termofikacinėms elektrinėms taikymo ir viešojo intereso užtikrinimo“ į Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir Energetikos ministeriją su konkrečiu planu ir pasiūlymais, kaip Vilniaus mieste sumažinti sąskaitas už šildymą pereinant prie biokuro, tačiau jokio atsakymo negavo iki šiol.

Šilumos kaina Vilniuje pakilo dėl pakilusios dujų kainos: 2009-2010 metų šildymo sezono metu dujų kaina siekė 1200 Lt/tne, tačiau jau 2011 metais jos kaina pakilo iki 1850 Lt/tne.

Vilniaus miestas yra trečias tarp penkių didžiausių Lietuvos miestų pagal šildymo kainą. Šildymo kainomis Vilnių lenkia Kaunas, kurio gyventojai moka 30,53 ct/kWh ir Šiauliai - 29,82 ct/kWh.

www.vilnius.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24