Pradėtas tyrimas dėl vilniečių šildymo sąskaitų

2011-12-20, 05:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė energetikos inspekcija atlieka tyrimą dėl didesnio nei įprastai šildymo suvartojimo Vilniaus mieste. Išvadas žadama pateikti po savaitės.

„Nagrinėjame tą klausimą. Tai paskatino didelės sąskaitos. Gavome labai daug informacijos, taigi ir tiriame. Iki tol, kol neturėsime išvadų, jokių komentarų nebus, nes kol nebaigtas tyrimas, negalime komentuoti. Kai galėsime aiškiai pasakyti, tada ir pasakysime, ar čia kažkas yra“, – DELFI sakė inspekcijos viršininkas Rimgaudas Špokas.

Jo teigimu, dėl didelių sąskaitų gyventojai turėtų kreiptis į savo savivaldybę, tačiau inspekcija Vilniaus atvejį ėmė tirti, nes tokių atvejų yra ne vienoje savivaldybėje.

Aiškinantis šildymo suvartojimo augimą planuojami susitikimai ir su savivaldybių atstovais.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę Energetikos ministerija kreipėsi į „Vilniaus energiją“, kad ši paaiškintų didesnį šilumos suvartojimą sostinėje.

Ministerijos duomenimis, šilumos suvartojimas buvo 17 proc. didesnis.

„Gavome signalų, kad kai kuriuose namuose šilumos suvartojimas išaugo net 30-40 proc. Mums tai kelia didelį susirūpinimą. Laukiame atsakymo iš „Vilniaus energijos“. Jį gavę, spręsime, kokių veiksmų reikia imtis, kad vilniečių interesai būtų apginti“, – tvirtino energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas.

Kaip DELFI teigė „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, pagal bendrovės skaičiavimus, vilniečiai šių metų lapkritį suvartojo ne 17 proc., o 14,5 proc. daugiau šilumos. Pasak jo, taip atsitiko todėl, kad šiemet lapkritis buvo šaltesnis.

Sinoptikė Dalia Skeivelienė DELFI sakė, šį lapkritį Vilniuje buvo 0,8 laipsnio vėsiau nei 2010 lapkritį. Šių metų lapkričio vidutinė temperatūra sostinėje buvo +2,9 laipsniai, o pernai – +3,7 laipsniai.

Kaune buvo 0,5 laipsnio vėsiau, o visoje Lietuvoje vidutinė lapkričio mėnesio temperatūra buvo 0,4 laipsnio aukštesnė nei pernykštė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė
www.delfi.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24