Spausdinti šį puslapį

A. Sekmokas: Vyriausybė negali reguliuoti šilumos kainų

2011-12-19, 13:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė realiai nieko negali padaryti, kad šiluma vilniečiams kainuotų mažiau, teigia energetikos ministras.

Anot jo, Vyriausybės kišimasis į šilumos ūkį būtų palaikytas politiniu reguliavimu.

„Vyriausybė nėra teisėsaugos institucija, kuri gaudo vagis. Prašymas, kad Vyriausybė reguliuotų kainas, neatitinka europinių nuostatų ir būtent Trečiojo paketo nuostatų. Iš tikro, jeigu Vyriausybė kontroliuotų kainas, tai būtų politinis kainų reguliavimas. Mes turime visiškai kitas institucijas, kurios tai tvarko“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras Arvydas Sekmokas.

Anot ministro, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) turėtų kontroliuoti šildymo kainas, žiūrėti, ar jos atitinka tarifų dedamąsias. Šilumos kainų apskaičiavimo keitimas, A. Sekmoko teigimu, nėra Vyriausybės reikalas, o atsakomybė tenka kontroliuojančioms institucijoms ir Vilniaus valdžiai.

„Vyriausybė negali ir neprivalo kištis į kainų reguliavimą ir mes šičia tikrai pripažįstame, kad nenorėdami turėti politinio reguliavimo turime turėti institucijas, kurios visiškai atsako ir nustatant tarifus, ir juos kontroliuojant, ar kainos atitinka reikalavimus. Priešingu atveju Vyriausybė bus apkaltinta kišimusi į tarifus“, – sakė A. Sekmokas.

Be VKEKK, pasak ministro, šilumos kainas turėtų ištirti ir teisėsaugos institucijos. Tiesa, kol kas Vyriausybė nesikreipė, tačiau neatmeta, jog gali kreiptis.

„Tai nėra Vyriausybės tiesioginė funkcija. Mes stebime situaciją, atliksime tai, ką reikia, tačiau, dar kartą pabrėžiu, kad yra institucijos, tiesiogiai atsakingos už tarifų nustatymą ir už tai, kad jų būtų laikomasi“, – teigė A. Sekmokas.

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad klausimas dėl didelių šildymo kainų turėtų būti adresuojamas Vilniaus miesto savivaldybės vadovams.

„Vyriausybė gali tiktai reikalauti, kad būtų labai aiškiai atsakyta į labai paprastus klausimus: kodėl lapkričio mėnesį šiais metais, kai temperatūros pokytis, palyginus su pernai, buvo visiškai minimalus, pusės laipsnio ribose, Vilniaus mieste, kiek galime spėti iš viešai skelbiamų duomenų, šilumos suvartojimas padidėjęs nuo 14 iki 17 proc., kai tuo tarpu kituose miestuose esant tokiam temperatūrų skirtumui šilumos vartojimas yra arba sumažėjęs, arba likęs toks pats.

Į šį klausimą turi atsakyti ir vartotojų teisių tarnybos, ir Konkurencijos taryba, ir tikiu, kad į šį klausimą nevengs atsakyti Vilniaus miesto savivaldybės vadovybė, kuri atsakinga už tai, kaip valdomas šilumos ūkis ir kokias paslaugas gauna Vilniaus miesto gyventojai“, – komentavo Ministras Pirmininkas.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentarai  

 
#1 kaip gi 2011-12-19 14:45
Svolaciai. O pensijas karpyti, mokescius didinti vyriausybei galima? Banditai.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti