Pradinis susitarimas su „Hitachi“ – dar šiemet

2011-12-17, 11:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pradinį susitarimą su strateginiu Visagino atominės elektrinės investuotoju ketinama pasirašyti dar šiemet. Pagrindines šio susitarimo nuostatas Vyriausybė žada patvirtinti kitą savaitę.

Dar iki šių metų pabaigos Lietuvos atstovai ir strateginiai Visagino atominės elektrinės projekto investuotojai bei būsimieji statytojai – Japonijos ir JAV koncernas „Hitachi“ – savo parašais turi patvirtinti pagrindines koncesijos sutarties nuostatas.

Visagino atominės elektrinės projekto komisija nusprendė jas teikti tvirtinti Vyriausybei.

„Koncesijos komisija pasiūlė mums pritarti pagrindinėms koncesijos sutarties nuostatoms ir mūsų komisija tam irgi pritaria. Kitą savaitę, aš tikiu, Vyriausybės pasitarime ir posėdyje pritarus bus galima tas pagrindines nuostatas pasirašyti“, – sakė Premjeras Andrius Kubilius.  

Koncesijos sutartis, kurios pagrindinius dalykus rengiamasi patvirtinti atskiru susitarimu, bus sutartis tarp Lietuvos, strateginio projekto investuotojo ir projekto vykdymo bendrovės.

Kokiomis sąlygomis statyboje dalyvaus ir kaip pagaminta energija dalysis projekto regionininiai partneriai bus numatyta kitoje –   akcininkų – sutartyje. Tačiau kol su jais vyksta derybos, neviešinama ir tai, kas jau sutarta su strateginiu investuotoju.

„Nuostatos yra sutartos su strateginiu investuotoju, su regioniniais partneriais jos yra derinamos. Todėl tų nuostatų, kurias mes sutarėme su strateginiu investuotju, kol kas neatskleidžiame.

Atskleisime koncesijos sutartį, kai tik ji bus parengta teikti Seimui. Mūsų planas yra, kad pavasario sesijai ta sutartis būtų tiekiama Seimui“, – teigia energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Energetikos ministras tikina, kad lenkams sustabdžius dalyvavimą projekte, jėgainės   statyba Lietuvai brangiau nekainuos. Gal šiek tiek keisis anksčiau planuotas naujosios jėgainės akcijų pasidalijimas, tačiau Lietuva, kaip ir numatyta įstatymu, turėtų užtikrinti ne mažiau kaip 34 proc. projekto finansavimo.

Aurelija Malakauskaitė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24