D. Jankauskas: „Pensijos senjorams ir neįgaliesiems bus atstatytos 100 procentų“

2011-12-16, 12:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas tvirtina, kad senatvės pensijos senjorams ir negalią turintiems žmonėms nuo 2012 metų pradžios bus atstatomos pilnai, t.y. visu 100 procentų, kaip ir buvo žadėta anksčiau. Taigi pažadas, kuris buvo duotas, jog kitais metais žmonės gaus tokio pat dydžio pensijas, kokias gavo iki jas laikinai, dvejiems metams, sumažinant, bus ištesėtas.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko rasti sutarimą Seime, su koalicijos partneriais dėl to, kad senatvės ir negalią turinčių žmonių pensijos, mokamos iš „Sodros“ biudžeto, būtų atstatytos ne dalinai, o pilnai, visu 100 proc. Dėkoju už tai koalicijos partneriams, aukščiausiems šalies vadovams. Vertinu, kad toks kompromisas rastas, įvertinus ne tik sudėtingą ekonominę situaciją ir ekonomines prognozes tokias, kokios yra dabar, bet ir paprasto žmogaus interesus“, - sakė ministras D. Jankauskas.

Todėl, jo teigimu, kitais metais pensijos bus tokio pat dydžio kaip 2009 metais ir žmonės jas gaus tokias, kokias gaudavo iki laikinai sumažinant.

Ministras D. Jankauskas primena, kad šiuo metu pensijos Lietuvoje yra vienos mažiausių Europoje ir jos jau buvo mažintos sunkmečiu, todėl dar kartą tai daryti, jas atstatant nepilnai, nebūtų buvę socialiai teisinga kaip ir taupyti socialiai pažeidžiamiausių žmonių sąskaita.

„Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad ateityje senjorai gautų didesnes, orias ir europietiškas pensijas, kad galėtų lengviau gyventi, daugiau sau leisti. Tai yra ir vienas svarbiausių jau vykstančios pensijų sistemos reformos tikslų. Jau yra parengti reikiami teisės aktų projektai dėl ilgalaikės pensijų reformos, kurie, tikimės, bus priimti dar pavasarį Seime“, - tvirtino D. Jankauskas.

www.socmin.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24