Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje žlunga kalėdinė prekyba

2011-12-16, 08:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pagrindinėje uostamiesčio aikštėje pastatyti gražūs, nauji nameliai prekybai, verslininkų nesuviliojo net atleidus juos nuo rinkliavų.

Spėjama, kad koją kiša prasti orai – vis dar neateinanti žiema. Kalėdas gelbėti tikimasi miesto kultūros kolektyvų pajėgomis, praneša „Panorama“.

Pagrindinę uostamiesčio aikštę šiemet papuošė nauja, dirbtinė eglė ir specialiai kalėdinei prekybai pagaminti nameliai, kainavę apie 50 tūkst. litų. Tikėtasi, kad prekyba čia vyks kasdien, o pasikeisdami prekiauti panorės mažiausiai trys dešimtys verslininkų. Deja – naujieji nameliai stovi beveik tušti.

Miesto valdžia už prekybą aikštėje nereikalauja mokėti nei už elektrą, nei už nuomą, atleido ir nuo rinkliavų, tačiau sutartis pasirašė vos 6 tautodailininkai, o ir šie nameliuose – reti svečiai.

Verslininkai sako, kad gražių švenčių idėja žlunga dėl žiema net nekvepiančių orų ir dėl to, kad aikštėje nevyksta jokių renginių. Koją kiša ir itin sudėtinga prekybos karštu vynu tvarka.

„Kiekvienam savaitgaliui reikia pirkt naują leidimą prekybai – tu pasirašai prašymą, nusiunti vieno langelio tarnybai, vienas langelis tavęs prašo banko patvirtinančio dokumento, kad tu tuos nelaimingus 60 lt sumokėjai ir tik tada tu gauni leidimą prekybai – suprantat – tai yra nuvaikymas verslininko“, – mano Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Eugenija Oderbrecht.

Uostamiesčio meras sako, kad pakeisti orų, ar įstatymuose įteisintos tvarkos – nepajėgus. Tačiau žada pasirūpinti, kad aikštėje skambėtų muzikos įrašai ir mobilizuoti pasirodyti kolektyvus, kurie išlaikomi iš miesto biudžeto.

Asta Kažukauskienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

Komentuoti