Druskininkuose – naujas tiltas

2011-12-10, 06:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Druskininkuose atidarytas naujas, septynioliktas tiltas per Nemuną. Jis Lietuvoje pastatytas per rekordiškai trumpą laiką.

Tikimasi, kad sumažės automobilių srautai kurorte ir sutrumpės atstumas nuo kurorto centro iki žiemos pramogų komplekso, praneša LTV „Šiandien“.

Per trejus metus pastatytas ne tik tiltas: įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė, dviračių ir pėsčiųjų takas, sutvarkyta ir   Druskininkai–Leipalingis–Seirijai kelio atkarpa.

Parko vardu pavadintas tiltas sujungė kurorto centrą su rugpjūtį duris atvėrusiu žiemos pramogų centru.

„Mes pagalvojome, kad mūsų tiltas būtų paprastesnis eiliniam žmogui. Jis jungia miesto centrinį parką su kitu Nemuno krantu. Ir tiesiog vienas tilto galas remiasi į miesto parką, o kitas į užmiestį. Todėl kilo tokia idėja pavadinti Parko vardu“, – sako Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Kurorto vadovai ir gyventojai įsitikinę, kad šis tiltas ne tik užtikrins geresnį susisiekimą, bet ir sumažins automobilių srautą per miestą, nes ypač savaitgaliais kurortas dūsta nuo spūsčių.

45 milijonus litų kainavusioms statyboms lėšų skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros bei valstybės investicijų programų. Dalį davė Druskininkų savivaldybė. 

Rūta Lankininkaitė
LTV „Šiandien“

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24