A. Kubilius: A. Zuoko pareiškimas – teisiškai neraštingas

2011-11-22, 13:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras sako, kad jei Vilniaus miesto savivaldybė negrąžintų skolos „Snorui“, pinigų netektų 6–15 tūkst. indėlininkų.

Pirmadienį žiniasklaida pranešė, kad Vilniaus savivaldybė nacionalizuotam bankui „Snoras“ kitąmet privalo sumokėti apie 80 mln. Lt, tačiau „Snorui“ tapus valstybės nuosavybe, sostinės valdžia šios skolos padengti neskubės.

Kaip delfi.lt sakė sostinės meras Artūras Zuokas, Vilnius „Snorui“ nemokės, mat paprasčiausiai neturi pinigų, o „Snoro“ savininke tapusi Vyriausybė toli gražu nepadeda spręsti miesto finansinių problemų.

Bendra sostinės įsipareigojimų „Snorui“ suma, mero skaičiavimais, iš viso siektų apie 120–130 mln. Lt.

Ministras Pirmininkas, komentuodamas A. Zuoko teiginius, sako, jog tenka tik apgailestauti, kad Vilniaus miesto meras daro tokius neišmintingus ir neatsakingus pareiškimus.

„Jei iš tikrųjų yra 130 mln. Lt skola „Snoro“ bankui, toks pareiškimas reikštų, kad Artūras Zuokas yra pasiruošęs negrąžinti indėlių maždaug 6–15 tūkst. indėlininkų. Skaičiuojant vidutinę indėlio sumą išeitų toks indėlininkų skaičius. Tai yra visiškai teisiškai neraštingas pareiškimas ir čia nėra daug ką komentuoti“, – sakė A. Kubilius.

„Snoras“ didžiųjų savivaldybės kreditorių gretas papildė po to, kai finansinių sunkumų prispaustas miestas leido įmonėms pardavinėti savivaldybės skolas.

Paklaustas, ar tai normali praktika santykiuose tarp banko ir savivaldybės – supirkti skolas, Premjeras sakė, kad tokios finansinės operacijos yra įmanomos.

„Bet tai visiškai nereiškia, kad savivaldybė po to gali atsisakyti vykdyti savo sutartinius įsipareigojimus bankui. Savivaldybė gali turėti skolų įvairiems bankams ir čia nėra nieko naujo ar ypatingo.

Bet savivaldybė, kaip bet kuris kitas fizinis ar juridinis asmuo, savo skolinius įsipareigojimus turi vykdyti taip, kaip yra parašyta sutartyje, ir taip, kaip yra privaloma veikti pagal įstatymą“, – teigė A. Kubilius.

Lietuvos radijas, www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24