„Snoro“ bankomatai vėl pradėjo veikti

2011-11-18, 08:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Banko „Snoras“ bankomatai ketvirtadienį po pietų vėl pradėjo veikti. Žmonės kol kas gali išsigryninti po 500 litų.

Socialinės išmokos „Snore“ nepradings

 

Nacionalizuotam bankui „Snoras“ iš dalies atnaujinus operacijas, „Sodra“ teigia, kad socialinių išmokų gavėjų lėšos nedings.

„Žmonėms bus išmokėtos visos priklausančios išmokos, niekam nedings nei vienas litas“, – pranešė „Sodra“.

„Noriu pabrėžti, kad socialinės išmokos pasieks tuos, kuriuos turi pasiekti, ir kad banko nacionalizavimas nedarys jokios neigiamos įtakos „Sodros“ veiklai ar išmokų gavėjams. Visi žmonės gaus jiems priklausančias išmokas. Prašome truputį pakentėti, kol bus atnaujintos operacijos, kurios laikinai yra sustabdytos“, – pranešime spaudai teigė „Sodros“ direktoriaus pavaduotoja Česlava Zabulėnienė.

 

Ribotos operacijos – iki dienos pabaigos

 

Anksčiau laikinasis banko administratorius Simonas Freakley žadėjo, kad ribotos operacijos bus atnaujintos iki dienos pabaigos.

Kaip teigiama banko pranešime, „Snoro“ balansinės ataskaitos situacija vis dar peržiūrima.

„Tačiau laikinasis administratorius dabar yra patenkintas, kad banko likvidumas yra pakankamai kontroliuojamas, kad galėtų atnaujinti apribotas operacijas iki dienos pabaigos.

Mažmeniniai klientai iš pradžių turės prieigą prie 500 Lt per dieną per įprastus kanalus (bankomatus). Šis limitas bus dar peržiūrimas ir bus atlaisvintas kuo skubiau“, – rašoma pranešime.

Kiek anksčiau ketvirtadienį ryte teigta, kad ribota veikla bus atnaujinta per 24 val. (imant nuo ketvirtadienio ryto).

Banko „Snoras“ klientai atsakymus į klausimus, kada ir kaip bus atnaujintas paslaugų teikimas, apie indėlius, lėšas sąskaitose ir apie kitą banko veiklą, gali gauti paskambinę į „Snorą“ telefono numeriu Vilniuje (8-5) 239 22 39. Atsiliepus spausti mygtuką „3“ ir bendrauti su konsultantu.

Informacija taip pat teikiama Lietuvos banke telefono numeriais Vilniuje (8-5) 268 00 29, 268 00 30.

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė visuomenės poreikiams perimti 100 proc. banko „Snoras“ akcijų. Tokį banko problemų sprendimo būdą Vyriausybei pasiūlė Lietuvos banko valdyba.
Akcijų perėmimas grindžiamas siekiu apsaugoti indėlininkų lėšas, kurioms buvo iškilusi grėsmė dėl sumažėjusio banko turto.

 

www.lrt.lt ir LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24