Europos Komisija palankiai vertina Vilniaus savivaldybės iniciatyvą dėl vidutinio darbo užmokesčio

2011-11-16, 13:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos Komisija teigiamai įvertino Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyvą vykdant viešuosius pirkimus reikalauti, kad tiekėjai įsipareigotų savo darbuotojams mokėti vidutinį atlyginimą, ne mažesnį nei 90 proc., kurį nurodo Statistikos departamentas Vilniaus mieste pagal paskutinius oficialius pateikiamus duomenis. Šią Vilniaus savivaldybės iniciatyvą Briuselyje surengtoje Europos Komisijos diskusijoje dėl socialinių klausimų integravimo į viešuosius pirkimus pristatė Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus atstovai.

„Europos Komisija kalba apie būtinybę užtikrinti minimalų atlyginimą viešuosiuose pirkimuose. Tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybė, vykdydama viešuosius pirkimus, pirmoji Lietuvoje pradėjo reikalauti, kad tiekėjai įsipareigotų darbuotojams mokėti ne minimalų, o vidutinį darbo užmokestį. Ši mūsų iniciatyva Europos Komisijoje buvo įvertinta teigiamai, su ja buvo supažindinti Švedijos, Suomijos ir kitų Pabaltijo šalių atstovai“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Be Vilniaus savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vadovo Eriko Bėronto, diskusijoje Briuselyje dalyvavo ir Ūkio ministerijos bei Viešųjų pirkimų tarnybos atstovai.

Surengtoje diskusijoje buvo kalbama apie Europos Komisijos parengtą dokumentą Europa 2020 - dešimties metų pažangaus, tvaraus ir integracinio augimo, pagrįsto geresniu valstybių narių ir visos Europos Sąjungos politikos koordinavimu, viziją. Taip pat įvairių visuomenės sluoksnių dalyvavimą darbo rinkoje, skatinti įgyti įgūdžių, kovoti su skurdu, užtikrinti lyčių lygybę mokant atlyginimą, legalų darbą ir minimalų darbo užmokestį organizuojant viešuosius pirkimus.

Vilniaus miesto savivaldybė nuo rugsėjo sudarė jau daugiau nei 20 sutarčių su tiekėjais, kurie įsipareigojo mokėti savo darbuotojams darbo užmokestį, ne mažesnį kaip 90 proc., kurį nurodo Statistikos departamentas Vilniaus mieste pagal paskutinius oficialius pateikiamus duomenis. Naujoji tvarka Vilniuje įsigaliojo nuo šių metų rugsėjo 1-osios.

www.vilnius.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24