Spausdinti šį puslapį

Seimo Pirmininkė: kultūros darbuotojai turi gauti didesnes algas

2014-02-19, 19:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, kartu su kultūros ministru Šarūnu Biručiu apsilankiusi Jurbarko rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir susitikusi su kultūros darbuotojais, išgirdo nusiskundimų dėl mažų kultūros darbuotojų atlyginimų.

Anot parlamento vadovės, rajonų kultūros darbuotojai atlieka nepaprastai svarbų darbą, o atlygis už darbą jiems yra per mažas. Seimo vadovės teigimu, algos kultūrininkams turėjo būti padidintos jau seniai.

Jurbarko kultūros darbuotojai parlamento vadovei guodėsi, kad dėl mažų atlyginimų kultūros darbuotojo profesija tapo nekonkurencinga, jauni žmonės neateina dirbti į šį sektorių.

"Negali būti daugelį metų taip skriaudžiami vienos srities specialistai. Visi puikiai suprantame, kad ypač rajonuose bibliotekos labai reikalingos, kad mažuose miestuose svarbu vystyti kultūrinį gyvenimą, organizuoti įvairius renginius - tai pakylėja ir turtina žmonių dvasią, kultūros darbuotojai daug ir atsidavę dirba. Už tai turi būti atlyginta", - teigia Seimo Pirmininkė.

Įvairių nuogąstavimų L. Graužinienė išgirdo ir lankydamasi kitose rajono kultūros įstaigose - Vinco Grybo memorialiniame muziejuje, Jurbarko krašto muziejuje ir Turizmo ir verslo informacijos centre.

Šių metų biudžete kultūros darbuotojų algoms didinti numatyta 25 milijonai litų. Didesnės algos kultūros darbuotojams turėtų būti mokamos nuo liepos.

Komentuoti