Rinkliava už automobilių stovėjimą rinkta neteisėtai?

2011-11-15, 06:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Panevėžio savivaldybės sudaryta darbo grupė nustatė, kad kelerius metus mokesčiai už automobilių stovėjimą buvo rinkti neteisėtai ir pasiūlė jų rinkimą sustabdyti. Tačiau miesto valdžia baiminasi chaoso ir toliau renka mokesčius, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“. Jau dešimtmetį vairuotojai mokestį už automobilio stovėjimą miesto centre sumoka ne į bilietų automatą, bet kontrolieriui.

Savivaldybėje tik dabar susigriebta, kad mokestis už automobilių stovėjimą renkamas neteisėtai. Esą rinkti mokesčių biudžetinė įstaiga negali, kaip iki šiol tai darė savivaldybės įmonė „Panevėžio gatvės“.

"2005 metais pasikeitus sąlygom, rinkliavos rinkimas turėjo būti sustabdomas, skelbiamas viešas konkursas. Po to įmonė, kuri laimėjo konkursą, turėjo rinkti tas rinkliavas. Mūsų komisija tai nustatė ir pasiūlė nutraukti rinkliavas mieste tol, kol neatsiras nauja tvarka“, – tvirtino Panevėžio vicemeras Petras Narkevičius.

Tačiau administracijos vadovė ginasi dar prieš dvi savaites parengusi sprendimo projektą sustabdyti rinkliavą ir atidavusi tarybos kolegijai.

„Šiai dienai tarybos sprendimas nepanaikintas. Yra pateiktas tarybos sprendimas, kuris atšauktų ankstesnį tarybos sprendimą, bet kažkodėl jis nepatekęs į tarybą“, – aiškino Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Tačiau, pasak mero, administracijos rengtą projektą sustabdyti rinkliavą kolegija yra atmetusi.

„Aš paklausiau administracijos direktorės, o kas bus po to. Dabar sustabdome, o ką darysime toliau? Mes negavome išsamaus atsakymo, ką darysime toliau. Taip yra įvedamas chaosas centrinėje miesto dalyje, todėl kolegijos nariai pasakė, įpareigojo parengti planą, kad būtų galima toliau vykdyti šią paslaugą“, – teigė Panevėžio meras Povilas Vadopolas.

Pasak mero, esą jis tik šiandien sužinojęs, kad rinkliavos rinkimo planas jau parengtas, jis bus svarstomas gruodį.

Kol savivaldybėje klaidžioja dokumentai, gatvėje toliau renkami mokesčiai. Tikinama, kad jie teisėti, nes vis dar nepanaikintas tarybos sprendimas, nors jis ir yra pripažintas juridiškai neteisėtu.

Zina Paškevičienė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24