Spausdinti šį puslapį

Į Lietuvą žvalgosi Rusijos bankai

2011-11-09, 07:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Lietuvos bankininkystės sektorių žvalgosi keli Rusijos bankai, ketinantys čia atidaryti savo padalinius, praneša LTV naujienų tarnyba.
Su socialdemokratais Seime susitikęs Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas prasitarė, kad į Lietuvą labai rimtai žvalgosi   vienas Rusijos bankas. Artimiausiame valdybos posėdyje bus svarstomas klausimas dėl kol kas neįvardijamo banko atstovybės įsikūrimo Lietuvoje. Ir tai bus dar vienas realus konkurentas komerciniams bankams. Neoficialių šaltinių duomenimis – tai Rusijos prekybos investicijų bankas.

„Ar Rusija, ar Kinija, ar Zimbabvė, ar Burundu Murundu ar ta prasme Marsas. Kuo didesnė konkurencija tuo geriau. Šiuo atveju, aš neturiu jokių išankstinių nusistatymų“, – antradienį sakė V. Vasiliauskas.
Bankų asociacijos prezidento Stasio Kropo žiniomis, apie padalinių atidarymą Lietuvoje svarsto net keli Rusijos bankai.
„Kalbama apie „Sberbank“ banko norus, bet jie nėra pakankamai apibrėžti. Tačiau yra bankų, kurie nori čia steigtis. Fiziniai ar juridiniai asmenys nori steigtis. Yra tokios tendencijos“, – sako Stasys Kropas.
Tuo tarpu pasaulio bankams peržiūrint savo veiklos galimybes, Lietuvos bankai kol kas skaičiuoja milijoninius pelnus ir neplanuoja drastiškai mažinti darbuotojų, kaip kai kurie užsienio gigantai. Lietuvos banko duomenimis, didieji komerciniai bankai kitąmet planuoja mažinti darbuotojų ir klientų aptarnavimo padalinių skaičių, tačiau ne taip smarkiai   kaip kai kurie pasaulio bankai. Esą nemažai darbuotojų buvo atleista krizės pradžioje. Vis dėlto atleidžiant dalį darbuotojų užsienio bankuose, tai gali paveikti ir Lietuvoje įsikūrusius jų padalinius.
Lietuvos bankų asociacijos prezidento Stasio Kropo nuomone, pasauliniai bankai darbuotojus atleidžia todėl, kad didina įstatinį kapitalą, o Lietuvos bankai darbuotojus atleis nebent ateityje plėsdami elektroninės bankininkystės paslaugas.
„Tai kai kurie bankai vykdo paslaugų tiekimo efektyvumo gerinimo programą   ir pereina prie elektroninės, tai kai kurie bankai ir toliau vykdys mažinimą, tačiau kai kurie, žinau, yra per daug susimažinę ir yra planų šiek tiek priimti papildomai žmonių“, – sako Stasys Kropas.
Per pirmus 10 šių metų mėnesius, bendras komercinių bankų pelnas Lietuvos banko duomenimis,   buvo kiek didesnis nei 700 milijonų litų.


Arnas Mazėtis
LTV naujienų tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti