Naujas terminalas – 2013 metais

2011-10-25, 05:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Statomo Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo vadovai teigia jau pradėję naujų kelto linijų, kurios sujungs Klaipėdą su Baltijos jūros šalimis, paieškas.
Tai esą tapo įmanoma, paaiškėjus konkretiems terminams, kada duris atvers naujasis terminalas, praneša LTV „Šiandien“.

Naujojo keleivių ir krovinių terminalo šalia naujosios Smiltynės perkėlos prieplauka pradėta statyti šių metų vasarį. Vienu metu prie jos galės švartuotis du laivai. Trečiajam – vieta numatyta prie terminalo krantinės. Statybas žadama pradėti dar šį gruodį.
„Jau yra suprojektuota visa reikalinga mūsų terminalui suprastruktūros dalis. Mes spalio 21 d. paskelbėm konkursą rangovui atrinkti. Tikimės per mėnesį sulaukti pasiūlymų statyti mūsų terminalo suprastruktūrą“, – sako Benediktas Petrauskas, Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo generalinis direktorius.
Apie 20 hektarų plote be krantinės numatyta pastatyti sandėlį, keleivių aptarnavimo centrą, įvažiavimo ir išvažiavimo patikros postą.
Terminalo vertė – apie 200 mln. litų, veikti jis turėtų pradėti 2013-ųjų gegužę. Tai numatyta dvišalėje sutartyje, kurią netrukus žadama pasirašyti su uosto direkcija.
Konkretūs terminai, pasak terminalo vadovų, leidžia žvalgytis keltų linijų operatorių.
„Nesuklysiu sakydamas, kad jų yra per 50. Baltijos jūra nėra tokia didelė, o pervežimai joje yra vieni iš didžiausių pasaulyje, tad yra stebimi visi uostai, visos potencialios galimybės.
Jeigu uostas yra sėkmingas, jeigu yra vietos, jeigu yra galimybė, tai įvairūs operatoriai – tiek Ro-Ro, tiek krovinių, tiek keleivių – seka situaciją, žiūri. Manau, tikrai norinčių į Klaipėdą ateiti bus ne vienas“, – teigia Arvydas Skuodas, Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo komercijos direktorius.
Pernai keltais į Klaipėdą atplaukė daugiau kaip 250 tūkst. keleivių. Tai yra apie 15 proc. daugiau nei užpernai. Tikimasi,kad pradėjus veikti naujajam terminalui, keleivių ir krovinių srautai Klaipėdos uoste išaugs dvigubai.

Marija Gabrienė
LTV „Šiandien“
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24