STT siūlo griežtinti asmenų tikrinimo tvarką

2011-10-24, 17:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnyba parengė Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo (KPĮ) 9 straipsnio papildymo ir Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo (GTD) įstatymo 2, 3 ir 6 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektus.
STT siūlo nustatyti, kad kandidatai į tam tikras atsakingas pareigas ir jų šeimos nariai privalo deklaruoti turtą, turėtą prieš kalendorinius metus, kuriais kandidatuojama, gruodžio 31 dieną, ir deklaracijos kopiją per 5 dienas pateikti STT.

STT manymu, pritarus šioms įstatymo pataisoms, būtų aiškiai matomas asmens anksčiau turėtas turtas ir būtų galima palyginti, kaip pasikeitė asmens deklaracijos duomenys po pirmųjų metų einant naujas pareigas.
Taip pat STT siūlo papildyti KPĮ 9 straipsnį ir jame nustatyti prievolę tikrinti asmens duomenis apie jo padarytus administracinius teisės pažeidimus ir mokestinius patikrinimus.
Pakeitus minėtus teisės aktus, galima būtų veiksmingiau vertinti asmens, siekiančio eiti ar einančio pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje ar įmonėje, arba asmens, kurį į pareigas Europos Sąjungos ar tarptautinėse institucijose teikia Lietuvos Respublika, patikimumą ir mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę.
Šiuos įstatymų projektus STT pateikė derinti Teisingumo, Finansų, Vidaus reikalų ministerijoms, Europos teisės departamentui, Valstybinei duomenų apsaugos ir Valstybinei mokesčių inspekcijoms.

www.stt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24