Kaune šį savaitgalį bus pasodinta daugiau kaip 500 medelių

2011-10-21, 13:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šeštadienį Kaune finišuoja beveik tris mėnesius vykusi, Knygų turgaus inicijuota „Žalioji akcija“. Talkininkai visame mieste pasodins daugiau kaip 500 medelių, vėliau jiems koncertuos Kauno Šampaninis choras.

„Žinojome, kad labai daug žmonių namuose turi nebereikalingų knygų ir mielai jas padovanotų tiems, kas nori jas skaityti. Tačiau tai padaryti buvo ne taip ir lengva, nes pats žmogus turėdavo galvoti kur ir kaip jas atiduoti. Tai, kad visos miesto seniūnijos sutiko priimti iš gyventojų knygas, suteikė žmonėms galimybę greitai ir patogiai jas mums perduoti“, - aiškina Knygų turgaus atstovas Jonas Plenta.

Pasak jo, akcijos metu buvo tikimasi surinkti apie 10 tūkst. knygų, tačiau rezultatai lūkesčius gerokai pranoko – buvo surinkta daugiau kaip 30 tūkst. knygų.

„Tikriausiai žmones aktyviai dalyvauti akcijoje paskatino tai, kad visi pinigai, gauti pardavus surinktas knygas, bus skirti Kauno žaliesiems plotams atnaujinti“, - sakė J. Plenta.

Medeliai penktadienį ir šeštadienį bus sodinami devyniose seniūnijose, daugiau kaip 60 vietų. Dauguma jų – prie mokyklų ir darželių. Planuojama pasodinti daugiau kaip 500 liepų, beržų, klevų, ąžuolų, pušų, tujų, gluosnių, šermukšnių ir dekoratyvinių eglaičių.

„Medelių poreikis visame mieste yra kur kas didesnis, nei mes šiandien galime pasiūlyti. Tačiau tai tik dar kartą parodo, kokia svarbi miestui yra ši akcija. Sodinimo vietas prie mokyklų ir darželių pasirinkome ne atsitiktinai: šių įstaigų bendruomenės rūpinsis medeliais, kad jie prigytų ir augtų. Be to, tai puiki proga jauniesiems kauniečiams mokytis rūpintis gamta ir savo gimtuoju miestu“, - pasakojo Knygų turgaus atstovas J. Plenta.

Šeštadienį 12 val. visiems akcijos dalyviams prie prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusio Knygų turgaus koncertuos Kauno Šampaninis choras su Raigardu Tautkumi.

Daugiau informacijos: „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24