Spausdinti šį puslapį

Vilniaus profesinė sąjunga „Solidarumas“ palaiko A. Zuoko siūlymą dėl šilumos kainų mažinimo

2011-10-14, 12:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovai pareiškė visapusiškai palaikantys A. Zuoko pasiūlymą dėl šilumos kainų sumažinimo visoje Lietuvoje ir artimiausiu metu žada kreiptis į Vyriausybę bei Energetikos ministeriją su reikalavimu šį pasiūlymą kuo greičiau įgyvendinti.

„Jeigu šilumos kainos Vilniuje nemažės, neatmetame galimybės surengti mitingą, kuriame vienas iš mūsų reikalavimų ir bus sąskaitų už šildymą mažinimas, nes būtent jos atima iš gyventojų pajamas, ypač iš pensininkų“, - sakė Vilniaus profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas A. Liutkevičius.
Vilniaus meras kartu su kitais politikais dar rugpjūčio pabaigoje pateikė pasiūlymą, kaip sumažinti šildymo kainas visoje Lietuvoje. A. Zuokas siūlo padidinti elektros supirkimo kvotas termofikacinėms elektrinėms ir elektrą supirkti už tokią pačią kainą, kokia yra dabar nustatyta Lietuvos elektrinei Elektrėnuose. Taip jau šį šildymo sezoną šilumą visoje Lietuvoje galima bus atpiginti 4 ct/kWh.
Susitikimo metu Vilniaus profesinės sąjungos atstovai taip pat pabrėžė palaikantys mero pasiūlytą reikalavimą vykdant viešuosius pirkimus, įpareigoti tiekėjus mokėti darbuotojams vidutinį darbo užmokestį Vilniaus mieste, kurį apskaičiuoja Statistikos departamentas prie Vyriausybės.
„Taip turėtų elgtis kiekvienas socialiai atsakingas verslas, gerbiantis savo darbuotojus“, - pabrėžė A. Liutkevičius.

www.vilnius.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti