Šviežio derliaus daržovių galima įsigyti nuo 0,59 euro

2018-03-06, 14:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šviežio derliaus daržovių galima įsigyti nuo 0,59 euro Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Nors už lango dar tikra žiema, tačiau „Maximos“ parduotuves jau pasiekė pirmosios pavasarinio derliaus daržovės, nemaža dalis jų – lietuviškos. Ridikėliai, agurkai, bulvės, morkos, kopūstai, įvairios prieskoninės žolelės – tai tik dalis daržovių, kurios šviežios ir sultingos siunčia pirmuosius pavasario ženklus. Palyginus su praėjusių metų šviežio derliaus daržovių kainomis, šiuo metu viso derliaus daržovės kainuoja apie 10 proc. pigiau.

„Pirmosios šviežio derliaus daržovės neabejotinai yra laukiamiausia sezono naujiena, nes priartina prie taip pasiilgto pavasario. Pastebime, kad jų pardavimai vos prasidėjus prekybai išauga net kelis kartus, o aktyviausiai perkama nuo kovo mėnesio. Pavyzdžiui, praėjusių metų kovą raudonuosius ridikėlius rinkosi 12 proc. daugiau pirkėjų negu balandžio mėnesį. Tuo tarpu ankstyvųjų morkų pernai metų kovo ir balandžio mėnesį buvo nupirkta daugiau kaip 8000 ryšulėlių,“ – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Nors orai šiemet nelepino nei Lietuvos, nei pietinės Europos dalies ūkininkų, tačiau, panašu, kad pavasarinis derlius bus gausus, o tai reiškia, kad pirmąsias daržoves pirkėjai galės įsigyti už gerą kainą. Pavyzdžiui, šiemet ryšulėlis raudonųjų ridikėlių „Maximos“ parduotuvėse kainuoja 0,59 euro centus, morkų – 0,79 euro centus, o šviežių bulvių kilogramas kainuoja vos 0,69 euro centus.

Pirmosios šiųmetinio derliaus daržovės, kurias jau galima rasti „Maximos“ parduotuvėse: trumpavaisiai ir ilgavaisiai lietuviški agurkai, raudonieji ridikėliai, šviežios bulvės, savojiniai kopūstai, ankstyvosios morkos, ropiniai kopūstai, baltieji ir juodieji ridikai, įvairių rūšių salotos, pomidorai, žirnių ankštys, pankoliai ir baltagūžiai kopūstai.

Taip pat gausus prieskoninių žolelių asortimentas, kuris užaugintas Lietuvoje – peletrūnai, svogūnų laiškai, mėtos, melisos, bazilikas ir čiobreliai. Dalis parduodamų prieskonių žolelių yra užaugintos vazonėliuose, o tai leidžia pajusti pavasarį dar labiau – malonus aromatas ne tik patiekaluose, bet ir visuose namuose.

„Savo tiekėjams keliame aukštus reikalavimus, kad mūsų klientams parduodamos prekės būtų tik geriausios kokybės. Nors pavasarinio derliaus gausą ir asortimentą savo klientams užtikriname kasmet, tačiau gamtinės sąlygos dažnai tokius planus pakoreguoja – kainos, derliaus gausumas ir jo atsiradimo laikas parduotuvėse labiausiai priklauso nuo oro sąlygų. Labai džiaugiamės, kad šiemet derlius ne tik ankstyvas, bet jį galime pasiūlyti ir už gerą kainą,“ – priduria „Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė.

Pasak V. Drulienės, tai tik pirmosios šviežios daržovės pasiekusios „Maximos“ parduotuves ir pirkėjų stalus. Netrukus asortimentą turėtų papildyti dar gausesnis ir įvairesnis šviežių daržovių derlius. Šiuo metu didžioji dalis šviežio derliaus daržovių atkeliauja iš šiltųjų kraštų: Italijos (morkos, ridikėliai, ridikai), Ispanijos (pomidorai, salotos), Graikijos (salotos), taip pat Lenkijos (salotos), Balkanų šalių (kopūstai). Lietuviškų daržovių kol kas ne tik ir daug, tačiau, kuo labiau orai šils, tuo anksčiau ir gausiai lietuviškų daržovių gausės.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24