Rajono vadovų kaimeliai klesti, didžiosios seniūnijos – skursta

2011-10-14, 06:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Opozicija aiškinsis, ar Anykščių rajono meras ir vicemeras nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi.
Į kaimelius, kuriuose gyvena patys, esą investuojami milijonai, tuo metu didžiosios seniūnijos skursta, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Savivaldybės investicijos skyriaus vedėja, kaip ir rajono valdžia, tikina besirūpinantys paprastų žmonių gerove, nors pirmiausiai Europos Sąjungos ir valstybės milijonus investuoja į mažus kaimelius, kuriuose patys gyvena. Būtent ten pirmiausiai ir mestos lėšos renovuoti pastatus, įrengti sporto aikštynus.
„Šie kaimeliai siejami su mūsų rajono vadovais, jų gyvenamosiomis vietomis. Logiškai mąstant norėtųsi, kad pirmiausiai investicijos ir projektai ateitų į didesnes gyvenamąsias vietoves: į Svedasus, Kavarską, Troškūnus, Viešintas“, – kalbėjo Anykščių rajono tarybos opozicijos vadovas Raimondas Razmislavičius.
Antrą kadenciją vicemeru likęs Donatas Krikštaponis ne tik gyvena iki dviejų šimtų gyventojų turinčiame Mačionių kaime, šalia renovuoto kultūros centro, bet čia ir plėtoja kaimo turizmą. Nuo kaimo turizmo sodybos iki naujo sporto aikštyno – vos keli šimtai metrų.
„Ką aš kaltas, kad gyvenu tokioje gražioje vietoje, kur yra mano sodyba. Būtume palaukę Mačionyse būtų išvis sugriuvę kultūros namai“, – tvirtino jis.
Traupio miestelyje, kuriame gyvena meras, seniūnijos pastatui modernizuoti ir infrastruktūrai įrengti taip pat skirta per milijoną litų.
„Lėšos nemetamos nei į mano kaimą, nei į D. Krikštoponio. Yra kaimų diversifikavimo projektai. Pas mus – visiška demokratija ir pačios bendruomenės sprendė ,kas ir ką nori daryti. Jei ten nėra bendruomenės, ten niekas ir nebus padaryta. Mes jau kiek kartų kalbėjom ir su žmonėmis, raginom kurti bendruomenę, daryti“, – sakė Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.
Vaitkūnų kaimo, turinčiame šiek tiek daugiau gyventojų negu Mačionys, kultūros centre pro išdaužytus langus švilpauja vėjas, bibliotekos knygos mėtosi koridoriuje, o viduje šeimininkauja tarakonai.
„Reikia remontuoti, reikia žiūrėti. Jaunimas nori, kad vyktų šokiai, kokie nors vakarėliai“, – teigė kaimo gyventojas.
Buvo atvažiavusi rajono valdžia, sprendėme tą patį kultūros namų klausimą. Net nėra tualeto, kur žmonėms atėjus nueit, paklausiau, ką daryti, tai atsakė, kad yra kibiras“, – pasakojo Vaitkūnuose gyvenanti moteris.
Rajono bendrajame plane nuo 600 iki 800 gyventojų turinčios didžiausios rajone Troškūnų, Kavarsko, Svėdasų gyvenvietės apibūdintos kaip galinčios plėtoti pramonę, verslą, buities ir kultūros paslaugas. Tačiau kol kas žmonės renkasi į šaltus ir apleistus kultūros centrus, o jų projektai dėl centrų renovavimo vos parašyti buvo nukišti į valdininkų stalčius.
„Mums reikia, kad būtų sutvarkytas šitas kultūros centro pastatas, teritorija aplink jį, nes miestelis tai rajono pakrašty, bet tai yra vartai į rajoną iš šiaurinės pusės“, – teigė Anykščių rajono Svėdasų seniūnas Valentinas Neniškis.
Rajono valdžia, prisidengdama neva savo kaimų bendruomenių aktyvumu, kaltina didžiųjų seniūnijų seniūnus, tarp jų – ir Svėdasų, nemokėjimu suktis.
Rajono opozicija artimiausiame posėdyje ketina aiškintis, ar meras ir vicemeras nepiktnaudžiauja tarnybine padėtimi. Nuo gautų atsakymų priklausys, ar bus kreiptasi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją.

Zina Paškevičienė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24