Lietuva pagal augimą pirmauja tarp besivystančių valstybių

2018-01-23, 06:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuva pagal augimą pirmauja tarp besivystančių valstybių © Scanpix / REUTERS/Ints Kalnins nuotr.

Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) antrą kartą sudarytame Integruoto augimo ir plėtros reitinge Lietuva vėl pirmauja tarp besivystančių pasaulio valstybių.

Ataskaitoje apžvelgiamos 29 pažengusios ekonomikos – joms iš artimiausių Lietuvos kaimynių priskiriamos Estija, Suomija bei Švedija, ir 74 besivystančios ekonomikos – be Lietuvos, čia yra Latvija, Lenkija ir Rusija.

Pastarųjų sąraše pirma yra Lietuva, antra – Vengrija, trečia – Azerbaidžanas, Latvija yra 4-oje, Lenkija – 5-oje, Rusija – 19-oje vietoje.

Pažengusių šalių sąraše iš Lietuvos kaimynių aukščiausia – 6-ta vieta atiteko Švedijai, o Suomija ir Estija yra atitinkamai 11 ir 22 pozicijose. Visoje grupėje geriausiai yra vertinamos Norvegija, Islandija, Liuksemburgas ir Šveicarija.

Pasaulio ekonomikos forumo teigimu, Integruoto augimo ir plėtros indeksas leidžia geriau nei bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklis įvertinti šalies ekonomikos pažangą ir kaip ją galima paversti labiau socialiai įtraukiančia, nesumažinant paskatų dirbti, taupyti bei investuoti.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24