Rytų parterystės viršūnių susitikimas Vilniuje: D. Kameronui imigracija svarbiau nei Ukraina

2013-11-29, 07:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nors Europos Sąjungos lyderiai į Vilnių susirinko spręsti Rytų partnerystės klausimų, kur didžiausias dėmesys skiriamas Ukrainos Asociacijos sutarčiai, Didžiosios Britanijos premjerui Deividui Kameronui (David Cameron) aktualesni imigracijos klausimai.

"Atvykau į Vilnių, Lietuvą, kur su Europos lyderiais kalbėsiuos apie piktnaudžiavimo ES imigracija apribojimą", - savo paskyroje socialiniame tinklapyje "Twitter" rašo britų premjeras, kuris su kitais ES ir Rytų partnerystės šalių vadovais dalyvauja darbo vakarienėje.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius laikosi nuomonės, kad Europos Sąjungoje (ES) galiojantys susitarimai dėl laisvo piliečių ir darbo jėgos judėjimo turi būti be išlygų vykdomi.

Nuomonės apie Jungtinės Karalystės premjero D. Kamerono ketinimus apriboti pigios darbo jėgos iš Rytų srautą A. Butkevičius buvo paklaustas ketvirtadienį vykusio Rytų partnerystės verslo forumo metu.

"Tai yra nepaprastai jautrus klausimas visoms ES šalims, bet, manau, kad visos ES šalys yra pasirašiusios sutartis dėl laisvo darbo jėgos judėjimo ir tai turėtų būti įgyvendinama ir vykdoma", - atsakė A. Butkevičius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24