Spausdinti šį puslapį

Verslo laisvės indekso lyderių dešimtuke – Vilniaus rajono savivaldybė

2017-12-16, 12:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Verslo laisvės indekso lyderių dešimtuke – Vilniaus rajono savivaldybė „Citadele“ „Verslo kliūčių žemėlapis 2017“

Vilniaus rajone kuriama palanki verslo steigimo ir vystymo aplinka, didinama ekonominė veikla, mažinamas nedarbo lygis, suteikiamos lengvatos bei parama smulkiajam ir vidutiniam verslui – visa tai atsisispindi ir banko „Citadele“ antrus metus iš eilės inicijuotame tyrime „Verslo kliūčių žemėlapis 2017“.

Nuo 2016 metų banko „Citadele“ atliekamas 505 įmonių, 30 verslo asociacijų bei 60 savivaldybių apklausos tyrimas leidžia identifikuoti didžiausias problemas, su kuriomis susiduria verslas šalies regionuose bei tuo pačiu skatina šių problemų sprendimą, tarpusavio verslo ir valdžios dialogą.

Antrus metus iš eilės lyderio pozijas užėmusi bei šiais metais 8 vietoje tarp 60-ties Lietuvos savivaldybių įsitvirtinusi Vilniaus rajono savivaldybė, pagal tyrimo „Verslo kliūčių žemėlapis 2017“ rezultatus, yra viena iš mažiausiai kliūčių sudarančių, labiausiai verslui atvira, verslo plėtrai pritaikyta bei palankiausias sąlygas verslui teikianti Savivaldybė.

Vilniaus rajono savivaldybės verslumo lygis šiais metais yra 112 proc. Lietuvos vidurkio. Rajonas, atsidūręs tarp dešimties Lietuvos savivaldybių verslo laisvės indekso lyderių, nusileido šešioms miesto savivaldybėms, tarp kurių yra Neringos (184 proc.), Vilniaus (144 proc.), Kauno (122 proc.), Palangos (121 proc.), Druskininkų (119 proc.) ir Elektrėnų (117 proc.) miestai bei tik vienai rajoninei savivaldybei, Kauno rajono, nuo kurios atsiliko tik vienu procentu.

Vilniaus rajonas pasižymi verslo trauka bei domina potencialius investuotojus, tą įrodo ir kasmet tendencingai augantis Vilniaus rajono savivaldybėje įregistruotų ir veikiančių ūkio subjektų skaičius. Vilniaus rajono savivaldybė atviro verslui rajono įvaizdį kuria ne tik dėl palankios geografinės padėties, tačiau ir dėl čia taikomų lengvatų, augančio dėmesio inovacijų diegimui, teikiamos paramos verslininkams, vis glaudesnio verslo ir savivaldos partnerystės bei vystomo abipusio dialogo. Savivaldybės valdžia siekdama gerinti aplinką didžiausią koncentraciją turinčiam smulkiajam ir vidutiniam verslui turi įsteigusi Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondą, kurio lėšos naudojamos verslo rėmimo institucinei sistemai kurti, rajono gyventojų verslumui bei įmonių konkurencingumui skatinti, naujoms darbo vietoms steigti, senoms darbo vietoms išsaugoti, naujoms prekėms ir paslaugoms kurti, pažangioms technologijoms diegti, netradiciniam verslui plėsti. Vilniaus rajono savivaldybė prisideda prie ekonomines veiklos didinimo rajone bei padeda plėsti jau turimą verslą, tokiu būdu mažindama nedarbą. Vienas iš prioritetų skiriant Fondo paramą smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams yra sąlyga, jog įmonėse turėtų dirbti neįgalūs asmenys ir (ar) ne mažiau kaip 50 procentų įdarbintų darbuotojų turėtų būti Vilniaus rajono gyventojai.

Verslumo skatinimas yra viena iš prioritetinių Vilniaus rajono veiklos krypčių, todėl Savivaldybė, būdama atvira pasiūlymams bei glaudžiam bendradarbiavimui, rengia verslo atsovų bei Savivaldybės valdžios atstovų susitikimus, stiprinančius bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą, skatinančius efektyvesnį ir greitesnį aktualių klausimų ir pasitaikančių problemų sprendimą.

Vilniaus rajono savivaldybė visada užtikrina palankias sąlygas verslui ir potencialiems investuotojams. Tą įrodo ir auganti Savivaldybės pozicija Lietuvos laisvosios rinkos instituto kasmet skelbtame tyrime „Lietuvos didžiųjų ir mažųjų savivaldybių indeksas“.

vrsa.lt

Komentuoti